Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ančeloti atlaists no "Chelsea" galvenā trenera posteņa
Futbols

Ančeloti atlaists no "Chelsea" galvenā trenera posteņa

Jauns.lv

No Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta komandas Londonas "Chelsea", kas šosezon nespēja aizstāvēt pirms gada izcīnīto čempionu titulu, galvenā trenera posteņa svētdien vēlu vakarā atlaists itāļu speciālists Karlo Ančeloti.

Ančeloti atlaists no "Chelsea" galvenā trenera pos...
Londonas Chelsea galvenais treneris Karlo Ančeloti atlaists par uzstādīto uzdevumu neizpildi
Londonas Chelsea galvenais treneris Karlo Ančeloti atlaists par uzstādīto uzdevumu neizpildi

Ančeloti oficiāli tika atlaists pēc premjerlīgas čempionāta pēdējās kārtas spēles svētdien, kurā "Chelsea" izbraukumā ar 0:1 piekāpās "Everton" komandai.

Kluba oficiālajā paziņojumā teikts, ka līgumattiecību pārtraukšanas pamatā ir uzstādīto uzdevumu neizpilde.

Premjerlīgas čempionātā "Cheslea" ar 71 punktu 38 spēlēs finišēja otrajā vietā, UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 1:3 piekāpās jaunieceltajiem Anglijas čempioniem Mančestras "United", Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausā izstājās jau ceturtajā kārtā, bet Līgas kausa izcīņā piedzīvoja zaudējumu trešajā kārtā.

Par "Chelsea" galveno treneri Ančeloti kļuva 2009.gada jūlijā, aizvedot komandu līdz uzvarai premjerlīgā un FA kausa izcīņā.

"Šīs sezonas rezultāti izrādījušies tālu no cerētā, tāpēc šis ir īstais brīdis, lai ieviestu nepieciešamās izmaiņas," teikts kluba paziņojumā.

Ančeloti bija jau sestais "Chelsea" treneris astoņu gadu laikā, kopš kluba īpašnieks ir krievs Romāns Abramovičs.

Līgumā ar Ančeloti bija atlicis vēl viens gads.

Anglijas apskatnieki par reālāko pretendentu uz komandas galvenā trenera posteni uzskata Portugāles čempionu "Porto" vadītāju Andrē Villašu-Boašu, kurš ar komandu pagājušajā nedēļā triumfēja arī UEFA kausa izcīņā.

Kā ziņots, pirms pārcelšanās uz Londonu Ančeloti vadīja Itālijas komandu "AC Milan".

Karjeras laikā Ančeloti ir strādājis arī par "Parma" un Turīnas "Juventus" kluba galveno treneri, bet laikā no 1981. līdz 1991.gadam Ančeloti bija arī Itālijas valstsvienības treneris.


Kasjauns.lv/LETA/Foto: EPA/LETA