NHL finālu ar smagu uzvaru sāk „Canucks” hokejisti
Hokejs
2011. gada 2. jūnijs, 09:38

NHL finālu ar smagu uzvaru sāk „Canucks” hokejisti

Jauns.lv

'Uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijas pirmajā spēlē trešdien izcīnīja regulārā čempionāta uzvarētāji Vankūveras "Canucks", kas savā laukumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Bostonas "Bruins" komandu.

Vienīgos vārtus vien 19 sekundes pirms mača pamatlaika beigām mājinieku labā guva Rafi Toress, savukārt "Canucks" vārtsargs Roberto Longo šajā cīņā atvairīja visus 36 pretinieku metienus.

Kā zināms, Longo pretendē uz šīs sezonas Vezina balvu, kuru piešķir līgas labākajam vārtsargam. Uz to pretendē arī "Bruins" vārtsargs Tims Tomass, kurš trešdienas spēlē tika galā ar 33 no 34 pretinieku raidījumiem.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Canucks" izvirzījās vadībā ar 1-0. Sērijas otrā spēle sestdien atkal notiks Vankūverā.

Kā ziņots, "Canucks" Rietumu konferences finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Sanhosē "Sharks" vienību, savukārt "Bruins" Austrumu konferences finālsērijā ar 4-3 pārspēja Tampabejas "Lightning" komandu.

"Bruins" komanda Stenlija kausa finālā iekļuvusi pirmo reizi 21 gada laikā, kamēr "Canucks" hokejisti tajā sacenšas pirmo reizi 17 gadu laikā. Turklāt pēdējā NHL komanda no Kanādas, kas ieguva Stenlija kausu, bija 1993. gadā triumfējusī Monreālas "Canadiens" vienība.

Mača interesantākie momenti – video:

LETA/Foto: AFP/LETA