Bostonas „Bruins” vēl viena graujoša uzvara. NHL finālā – 2:2. VIDEO
Hokejs
2011. gada 9. jūnijs, 09:15

Bostonas „Bruins” vēl viena graujoša uzvara. NHL finālā – 2:2. VIDEO

Jauns.lv

"Sauso" uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijas ceturtajā spēlē trešdien savā laukumā izcīnīja Bostonas "Bruins" komanda, kas ar rezultātu 4:0 (1:0, 2:0, 1:0) uzvarēja regulārā čempionāta spēcīgāko vienību Vankūveras "Canucks".

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 2-2.

Rezultātu pirmās trešdaļas 12. minūtē atklāja Ričs Peverlijs, bet otrajā trešdaļā Maikls Raiders un Breds Merčands divu minūšu laikā guva vēl divus vārtus, izvirzot mājiniekus komfortablā vadībā ar 3:0. Trešās trešdaļas sākumā Peverlijs izcēlās ar savu otro precīzo metienu spēlē, panākot cīņas galīgo iznākumu.

Teicamu maču aizvadīja "Bruins" vārtsargs Tims Tomass, kurš atvairīja visus 38 pretinieku metienus.

Tikmēr "Canucks" vārtsargs Roberto Longo šoreiz tika galā tikai ar 16 no 20 pretinieku metieniem, un trešās trešdaļas sākumā viņa vietu vārtos ieņēma Korijs Šneiders, kurš savā atvēlētajā spēles laikā atvairīja visus deviņus "Bruins" hokejistu metienus, tomēr tas nepalīdzēja "Canucks" izglābties no zaudējuma.

Kā ziņots, sērijas trešajā spēlē "Bruins" savā laukumā uzvarēja vēl pārliecinošāk ar 8:1. Sērijas piektā spēle piektdien notiks Vankūverā.

Jau vēstīts, ka "Canucks" Rietumu konferences finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Sanhosē "Sharks" vienību, savukārt "Bruins" Austrumu konferences finālsērijā ar 4-3 pārspēja Tampabejas "Lightning" komandu.

"Bruins" komanda Stenlija kausa finālā iekļuvusi pirmo reizi 21 gada laikā, kamēr "Canucks" hokejisti tajā sacenšas pirmo reizi 17 gadu laikā. Turklāt pēdējā NHL komanda no Kanādas, kas ieguva Stenlija kausu, bija 1993.gadā triumfējusī Monreālas "Canadiens" vienība.

Mača interesantākie momenti – video:

LETA/Foto: AFP/LETA