Basketbols
2011. gada 9. jūnijs, 11:21

Sestdien Rīgā notiks krūts veselības atbalsta gājiens un labdarības spēle basketbolā

Jauns.lv

Sestdien, 11. jūnijā, plkst.13 pie Rīgas Kongresu nama sāksies krūts veselības atbalsta gājiens uz "Arēnu Rīga", kur notiks koncerts un Latvijas sieviešu basketbola izlases pārbaudes spēle ar Slovākiju, kasjauns.lv informēja Latvijas Basketbola savienības (LBS) Mārketinga un sabiedrisko attiecību daļa.

Gājiena mērķis ir mazināt par vēzi valdošos stereotipus un vairot cilvēku izpratni par savlaicīgas rīcības nozīmīgumu. Krūts vēzis mūsdienās ir veiksmīgi ārstējama slimība, taču Latvijā mirstības rādītāji joprojām ir augsti, ko lielā mērā nosaka slimības novēlota diagnostika.

Latvijas sieviešu izlases aicinājumam piedalīties gājienā atsaukusies aktrise Mirdza Martinsone, ASV vēstniece Džūdita Gārbere, kā arī treneri Ainars Bagatskis, Roberts Štelmahers un citi domubiedri.

Lai dalītos pieredzē par sportistu ieguldījumu krūts veselības veicināšanas kampaņās ASV, uz pasākumu ieradīsies bijusī Nacionālās sieviešu basketbola līgas (WNBA) spēlētāja un trenere Olimpija Skota. Gājiena dalībniekus konsultēs sporta ārsti un nūjošanas instruktori, bet startā iesildīs fitnesa treneris Ralfs Upmanis.

Pateicībā par atbalstu gājiena dalībniekiem muzicēs Igo, Olga Rajecka, Varis Vētra, "Astro’n’out", "Ne[x]t" un "Pulsa efekts". Tāpat klātesošajiem būs iespēja uzklausīt Latvijas vadošo krūts veselības speciālistu padomus un iepazīt jaunākās tehnoloģijas diagnostikā.

Savukārt plkst.17 "Arēnā Rīga" sāksies pārbaudes spēle starp Latvijas un Slovākijas valstsvienībām. Šis mačs Latvijas basketbolistēm būs pēdējais pirms Eiropas čempionāta finālturnīra, kas nākamnedēļ sāksies Polijā.

Spēles ienākumi tiks veltīti "Ziedot.lv" projektam, kas segtu sabiedriskā transporta izmaksas, lai maznodrošinātas kundzes reģionos varētu nokļūt uz krūts vēža bezmaksas profilaktisko pārbaudi. Pateicībā par līdzdalību gājiena dalībniekiem ieeja uz spēli ir par brīvu.

Latvijas sieviešu valstsvienība šī gada Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs vienā apakšgrupā ar pašreizējo Eiropas čempionvienību Franciju, kā arī Grieķijas un Horvātijas izlasēm.

Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks no 18. jūnija līdz 3. jūlijam Polijā. Sekmīgākās Eiropas čempionāta komandas kvalificēsies 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm.

kasjauns.lv