Stenlija kausa ieguvējs izšķirsies septītajā spēlē. VIDEO
Hokejs
2011. gada 14. jūnijs, 09:33

Stenlija kausa ieguvējs izšķirsies septītajā spēlē. VIDEO

Jauns.lv

Uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijas sestajā spēlē pirmdien savā laukumā izcīnīja Bostonas "Bruins" komanda, tādējādi nodrošinot to, ka kausa ieguvēju noskaidros sērijas septītajā spēlē.

Pirmdienas mačā "Bruins" ar 5:2 (4:0, 0:0, 1:2) uzvarēja regulārā čempionāta spēcīgāko vienību Vankūveras "Canucks".

Jau līdz pirmās trešdaļas desmitajai minūtei mājinieki bija iekrājuši iespaidīgu četru vārtu pārsvaru, kad pa reizi precīzi meta Breds Merčands, Milans Lučičs, Endrū Ferenss (vairākumā) un Maikls Raiders.

Pēc trešajiem zaudētajiem vārtiem "Canucks" treneru korpuss veica vārtsargu rokādi, neveiksmīgi spēlējošo Roberto Longo nomainot ar Koriju Šnaideru.

Otrajā trešdaļā vārti netika gūti, bet spēlēs pēdējās 20 minūtēs "Canucks" spēlētāji izcēlās divas reizes, kamēr mājinieki tika pie piektā precīzā raidījuma mačā. Viesu rindās izcēlās Henriks Sedīns (vairākumā) un Maksims Lapjērs, bet "Bruins" komandas labā vārtus vairākumā guva Davids Krejči.

Jāizceļ, ka jau spēles 20. sekundē savainojumā iedzīvojās "Canucks" uzbrucējs Meisons Reimonds, pret kuru neveikli un ļoti neveiksmīgi ar nūju nospēlēja mājinieks Džonijs Bojčuks. Reimonds vairākas minūtes pavadīja guļam ar seju pret ledu, bet vēlāk viņš tika nogādāts slimnīcā.

Līdz ar to sērijā rezultāts kļuva neizšķirts 3-3. Sērijas izšķirošā, septītā spēle notiks trešdien Vankūverā.

Līdz šim šajā sērijā uzvarējusi tikai tā komanda, kas spēlē savā laukumā.

Jau vēstīts, ka "Canucks" Rietumu konferences finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Sanhosē "Sharks" vienību, savukārt "Bruins" Austrumu konferences finālsērijā ar 4-3 pārspēja Tampabejas "Lightning" komandu.

"Bruins" komanda Stenlija kausa finālā iekļuvusi pirmo reizi 21 gada laikā, kamēr "Canucks" hokejisti tajā sacenšas pirmo reizi 17 gadu laikā. Turklāt pēdējā NHL komanda no Kanādas, kas ieguva Stenlija kausu, bija 1993. gadā triumfējusī Monreālas "Canadiens" vienība.

Mača interesantākie momenti – video:

Neveiksmīgais paņēmiens pret Meisonu Reimondu – video:

LETA/Foto: AFP/LETA