Dikeulaks: Lielāko spēles daļu bijām kosmosā
Basketbols
2011. gada 18. jūnijs, 19:07

Dikeulaks: Lielāko spēles daļu bijām kosmosā

Jauns.lv

Latvijas sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionāta D apakšgrupas pirmās kārtas spēlē ar Grieķiju brīžiem sekoja spēles plānam, tomēr lielāko cīņas daļu tā bija kosmosā, pēc sestdien aizvadītā mačā izteicās Latvijas valstsvienības galvenais treneris Georgs Dikeulaks.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā Latvijas izlase piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 57:67 (14:16, 22:19, 10:13, 11:19).

"Bija dīvaini spēlēt pret Grieķiju, tomēr visi koncentrējāmies spēlei," pēc mača teica grieķu speciālists. "Brīžiem sekojām spēles plānam, bet lielākajā daļā spēlēs bijām kosmosā. Centāmies salabot kļūdas, bet dažreiz tas neizdevās. Dažreiz skaitļi nesaka taisnību - vinnējām cīņu zem groza, bet grieķietes daudz pārtvēra bumbas un guva punktus pēc mūsu kļūdām. Beigās Grieķija spēlēja ar vēsu galvu, gudri un arī no visas sirds, kas mums nekavējoties jāizlabo."

"Vēl ir divas spēles un čempionāts nav beidzies - varam uzvarēt visus un visiem zaudēt. Sliktajai pēdējai minūtei nav izskaidrojums - meitenes ir tikai cilvēki, visi pieļauj kļūdas. Šis nav pareizais brīdis, lai sāktu kritizēt komandu," izteicās Dikeulaks.

"Svētdien neiesim laukumā ar domu, ka spēlējam pret Eiropas čempionēm, bet gan pret parastu komandu. Francija ir viena no labākajām komandām čempionātā, bet viss var notikt," piebilda Dikeulaks.

Tikmēr Latvijas izlases kapteine Gunta Baško atzina, ka spēles otrā daļa nebija tāda, kādu komanda vēlējās. "Pieļāvām pārāk daudz kļūdu. Tagad jāmācās no šīs spēles un jāgatavojas nākamajam mačam."

"Spēle bija smaga un abām komandām bija vairāk stresa nekā parasti, tomēr mēs bijām labi koncentrējušās visas 40 minūtes un labi nospēlējām aizsardzībā," pēc spēles atzina Grieķijas izlases galvenais treneris Konstantīns Misas. "Dikeulaks labi mani zināja un bijām gatavojušies uz to. Mums bija tikai 11 kļūdas, kas ir ļoti labi. Brīžiem izdevās ātra spēle, bet galvenais esmu priecīgs, ka spēlētājas bija ļoti koncentrējušās un pārvarēja stresu."

"Ar Dikeulaku cīņas laikā bijām ienaidnieki, bet pēc spēles - draugi. Nevaru būt pilnīgi laimīgs, jo zināšu, ka Georgs šonakt nevarēs gulēt," piebilda Miss.

"Dīvaina un smaga spēle. Treneris prasīja būt pacietīgām, ar tīru galvu, savākt bumbas un nepieļaut kļūdas," atzina aizvadītā mača rezultatīvākā spēlētāja Grieķijas izlasē Dimitra Kalencu. "Trijās no šīm četrām lietām nospēlējām labi. Mūsu aizsardzība bija lieliska. Tā ir liela uzvara, tomēr tas ir tikai pirmais solis un jau jādomā par nākamo spēli."

Eiropas čempionāta grupu turnīra turpinājumā Latvijas izlase svētdien plkst.21.30 tiksies ar Francijas basketbolistēm, bet pirmdien plkst.16 latvietes spēlēs ar Horvātiju.

Kā ziņots, jau pirms gatavošanās Eiropas čempionātam kļuva skaidrs, ka Latvijas izlasei šogad atkal nepalīdzēs vairākas spēlētājas - Anete Jēkabsone-Žogota šajā vasarā nolēma atpūsties no basketbola, bet Aija Brumermane un Dita Krūmberga nevar spēlēt traumu dēļ. Tāpat neilgi pirms finālturnīra kļuva zināms, ka traumas dēļ izlasei nevarēs palīdzēt arī Santa Dreimane.

Kopumā šovasar aizvadītajās desmit pārbaudes spēlēs Latvijas izlase izcīnīja tikai trīs uzvaras. Pēc šīm cīņām Dikeulaks uzsvēra, ka uz rezultātiem neskatās, tomēr atzina, ka gaidījis daudz lielāku ieguldījumu no jaunajām basketbolistēm.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlasei čempionātā izvirzīts mērķis iekļūt ceturtdaļfinālā.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA