Dikeulaks: ja zaudēsim Horvātijai, tad jālec Daugavā
Basketbols
2011. gada 20. jūnijs, 00:22

Dikeulaks: ja zaudēsim Horvātijai, tad jālec Daugavā

Jauns.lv

Latvijas sieviešu basketbola izlase pēc uzvaras pār Eiropas čempionēm francūzietēm nedrīkst atļauties pirmā apakšgrupu posma izšķirošajā, trešajā spēlē zaudēt Horvātijai, pēc svētdienas cīņas izteicās Latvijas valstsvienības galvenais treneris Georgs Dikeulaks.

Jau vēstīts, ka svētdien Latvijas izlase D apakšgrupas otrās kārtas spēlē pagarinājumā ar 59:56 (13:16, 9:12, 14:13, 14:9, 9:6) uzvarēja Francijas izlasi, izcīnot pirmo uzvaru turnīrā.

"Uzvarējām labāko Eiropas komandu. Nebija viegli, tomēr meitenes bija labi koncentrējušās. Noturējām viņu garās spēlētājas, kas radīja spriedzi mazajās un šī taktika nostrādāja," uzskata treneris.

"Basketbolā galvenais ir spēlēt no sirds un tikai tad seko taktika. Tas neizdevās vakar, bet šodien viss bija kārībā. Tomēr, ja neuzvarēsim rīt [pirmdien], šo uzvaru varēsim izmest atkritumos. Tad mums būs jābrauc mājās, jāatrod dziļākā upe, kas ir Daugava, un jālec iekšā. To mēs nevēlamies," savas padotās cīņā sauca treneris. "Tas, ka atpūtai mums sanāks tikai 15 stundas, ir liela problēma, tomēr komandā ir lielisks mediķu personāls, kas palīdzēs atjaunoties. Par nogurumu gan nedrīkst domāt, jo tas rada papildus spriedzi galvās, kas var nospēlēt sliktu lomu."

"Pirmdien galvenais būs reaģēt uz Horvātijas "pick and roll" sadarbībām. Esam redzējuši daudzas viņu spēles un uz to "iekritušas" daudzas komandas," uzskata Dikeulaks.

Runājot par to, ka laukumā devušās tikai septiņas Latvijas izlases spēlētājas, Dikeulaks jutis, ka šodien tieši šīm basketbolistēm jāspēlē. "Nevaru pamatot, bet man bija sajūta, ka tieši viņas var atnest uzvaru. Rīt [pirmdien] būs jauna diena. Pilnīgi iespējams, ka spēlēs citas."

"Ieva var spēlēt ceturtā un piektā numura pozīcijā, bet viņa ir vienīgā, kas var nomainīt Zani Tamani centra pozīcijā," Ievas Kubliņas lielo spēles laiku (32 minūtes un piecas sekundes) skaidroja treneris. "Ja abas būtu vienlaicīgi laukumā, tad var rasties, piemēram, piezīmju problēmas. Vienmēr esmu bijis apmierināts ar Ievu, bet viņai vieglāk ir spēlēt pret garām komandām, kāda tieši ir Francija."

Jau ziņots, ka otrajā D grupas otrās kārtas spēlē svētdien Horvātija ar 65:63 (26:16, 16:13, 11:14, 12:20) uzvarēja Grieķiju, savukārt grupas pirmās kārtas cīņās sestdien Francija ar 86:40 sagrāva Horvātiju, bet Grieķijas izlase ar 67:57 apspēlēja Latviju. Tādējādi pēc otrās spēļu kārtas šajā grupā visām komandām ir pa vienai uzvarai. Pirmdienas spēlē uzvarot Horvātiju, Latvijas vienība nodrošinās vietu otrajā posmā.

Latvijas un Horvātijas spēlē pirmdien sāksies plkst.16 pēc Latvijas laika.

Jau pirms gatavošanās Eiropas čempionātam kļuva skaidrs, ka Latvijas izlasei šogad atkal nepalīdzēs vairākas spēlētājas - Anete Jēkabsone-Žogota šajā vasarā nolēma atpūsties no basketbola, bet Aija Brumermane un Dita Krūmberga nevar spēlēt traumu dēļ. Tāpat neilgi pirms finālturnīra kļuva zināms, ka traumas dēļ izlasei nevarēs palīdzēt arī Santa Dreimane.

Kopumā šovasar aizvadītajās desmit pārbaudes spēlēs Latvijas izlase izcīnīja tikai trīs uzvaras. Pēc šīm cīņām Dikeulaks uzsvēra, ka uz rezultātiem neskatās, tomēr atzina, ka gaidījis daudz lielāku ieguldījumu no jaunajām basketbolistēm.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlasei čempionātā izvirzīts mērķis iekļūt ceturtdaļfinālā.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA