Diskvalificētā krievu rupekle Korstina pret Latviju tomēr spēlēs. VIDEO
Basketbols
2011. gada 28. jūnijs, 14:35

Diskvalificētā krievu rupekle Korstina pret Latviju tomēr spēlēs. VIDEO

Jauns.lv

Pagājušā Eiropas čempionāta sudraba medaļu īpašniecei Krievijas izlasei trešdien gaidāmajā Eiropas sieviešu basketbola čempionāta ceturtdaļfināla spēlē ar Latviju tomēr varēs palīdzēt iepriekš diskvalificētā Ilona Korstina.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmdien notikušajā Eiropas čempionāta otrā apakšgrupu posma E grupas pēdējās, trešās kārtas spēlē, kurā Krievija smagā cīņā ar 62:59 uzvarēja Lielbritāniju, Korstina pēc rupja noteikumu pārkāpuma un tehniskās piezīmes saņēma diskvalifikāciju, kas nozīmēja, ka viņai būtu jāizlaiž nākamā komandas spēle.

Viņa 1,4 sekundes līdz spēles beigām ar elkoni iesita pa krūtīm vienai no pretinieču līderēm Natālijai Stefordai.

Tiesa, kā izlēmusi Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Tiesnešu komisija, basketbolistei tikai nāksies samaksāt soda naudu, taču mačā ar Latviju viņu drīkstēs doties laukumā.

"Paldies Dievam, ka komisija pieņēma pareizu lēmumu. Lielbritānijas basketbolistes spēlēja patiešām ļoti rupji, visu laiku mūs provocējot. Mana pacietība vienkārši neizturēja," laikrakstam "Sovetskij Sport" atzina Korstina. "Šādos turnīros piedalos jau ilgi - man ir laba izturība, nekad neesmu bijusi agresīva. Taču, kad ar tevi apejas tā, kā tas bija šajā spēlē, pacietība beidzas. Man būtu ļoti nepatīkami mačā ar Latviju sēdēt uz soliņa, jo ļoti vēlamies tikt tālāk un pacīnīties par medaļām. Ceru, ka varēšu draudzenēm palīdzēt un mēs tiksim pie uzvaras."

Sešās čempionāta spēlēs Korstina vidēji laukumā pavadījusi 20 minūtes, kuru laikā guvusi 6,8 punktus, izcīnījusi 3,7 atlēkušās bumbas un veikusi 1,5 rezultatīvas piespēles vidēji ik mačā.

E grupas noslēguma kopvērtējumā Čehija un Lietuva izcīnīja pa četrām uzvarām piecās spēlēs, Krievija tika pie trim panākumiem, Turcija un Baltkrievija izcīnīja pa divām uzvarām, bet Lielbritānija palika bez uzvarām. Latvijas izlase izcīnīja otro vietu F apakšgrupā, tāpēc trešdien ceturtdaļfinālā tiksies ar E grupas trešo spēcīgāko komandu - Krieviju.

F grupā noslēguma kopvērtējumā Melnkalne izcīnīja piecas uzvaras piecās spēlēs, bet Latvija un Francija izcīnīja pa trijām uzvarām. Horvātija un Spānija tika pie diviem panākumiem, bet Polija palika bez uzvarām.

Turnīra ceturtdaļfinālam kvalificējās otrā posma grupu četras spēcīgākās komandas.

Līdz šim lielākais turnīra pārsteigums ir iepriekšējā Eiropas čempionāta trešās spēcīgākās komandas Spānijas nekvalificēšanās ceturtdaļfinālam.

Pārējās ceturtdaļfināla spēlēs trešdien Čehijas izlase tiksies ar Horvātiju, bet ceturtdien Lietuva spēkosies ar iepriekšējā Eiropas čempionāta spēcīgāko komandu Franciju, kamēr Melnkalnes basketbolistes spēles ar Turcijas izlasi.

Piektdien notiks pusfināli, bet finālspēle risināsies svētdien. Eiropas čempionāta izšķirošās spēles risināsies Lodzā.

Sekmīgākā Eiropas čempionāta komanda kvalificēsies 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm, bet 2.-5.vietā palikušās komandas nākamajā gadā spēlēs papildu kvalifikācijas turnīrā.

Ilonas Korstinas rupjība – video:


LETA/Foto: EPA/LETA