Citi sporta veidi

Šmēdiņš/Caics Eiropas čempionāta posmu noslēdz devītajā vietā

Jauns.lv

Latvijas pludmales volejbolisti Toms Šmēdiņš un Artis Caics sestdien piedzīvoja zaudējumu Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotā Eiropas čempionāta pirmā posma pamatturnīra "zaudētāju zara" trešajā mačā.

Šmēdiņš/Caics Eiropas čempionāta posmu noslēdz dev...

Ar 22.numuru izliktie Šmēdiņš/Caics ar rezultātu 1-2 (19:21, 21:17, 13:15) piekāpās norvēģiem Oivindam Hordvikam un Aiveram Horemam, kas izlikti ar pirmo numuru.

Latvijas duets posmā tādējādi ieņēma devīto vietu.

Jau vēstīts, ka pamatturnīra pirmās kārtas cīņā Šmēdiņš/Caics ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:13) piektdien pieveica grieķus Georgu Kocilianu un Niku Zupani, kuriem turnīrā 11.numurs, bet otrajā kārā ar 0-2 (19:21, 17:21) piekāpās Ukrainas sportistiem Mikolam Babičam un Oleksandram Jošeram, kuri izlikti ar augsto sesto numuru. Pēc šī zaudējuma Latvijas duets sacensības bija spiests turpināt tā sauktajā "zaudētāju zarā", kura pirmajā mačā ar 2-0 (21:16, 21:13) uzvarēja serbus Nenadu Tatiču un Nikolu Galatinu, kas izlikti ar 21.numuru, bet otrajā cīņā sestdien ar 2-0 (21:17, 21:17) pārspēja turkus Muratu Giginoglu un Nuri Sahinu, kuriem turnīrā 13.numurs.

Kā ziņots, Šmēdiņš/Caics dalību turnīrā sāka no kvalifikācijas sacensībām, kurās Latvijas duets bija izlikts ar 16.numuru. Pirmajā kārtā latvieši ar 2-0 (21:13, 21:16) uzvarēja bulgārus Nikolaju Koļevu un Andreju Nikolovu, kas bija izlikti ar 17.numuru, bet otrās kārtas cīņā Šmēdiņš/Caics ar 2-0 (21:17, 21:19) pieveica austriešus Danielu Hupferu un Helmutu Moseru, kuri kvalifikācijā bija izlikti ar pirmo numuru.

Jau vēstīts, ka Eiropas čempionāta laikā tiks aizvadīts arī otrais posms, kas no 19. līdz 24.jūlijam norisināsies Polijā. Tajā plāno startēt gan Šmēdiņš/Caics, gan Latvijas vadošais sieviešu pāris Inguna Minusa un Inese Jursone.

Savukārt Eiropas čempionāta finālsacensības augustā notiks Norvēģijā. Tajās bez Toma Šmēdiņa/Caica un Minusas/Jursones plāno piedalīties arī abi vadošie Latvijas vīriešu pāri - Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins, Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš.

Jau ziņots, ka Toms Šmēdiņš/Caics jūlijā svinēja uzvaras Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) trešajā posmā un "Saulkrastu kokteiļa" ietvaros notikušajās "Knauf Baltic Open" sacensībās.

LETA