Futbols
2011. gada 28. augusts, 21:03

Mančestras "United" gūst astoņus vārtus, sagraujot "Arsenal"

Jauns.lv

Graujošu uzvaru Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta spēlē svētdien izcīnīja pagājušās sezonas čempionvienība Mančestras "United", kas ar rezultātu 8:2 (3:1) savā laukumā sagrāva sezonu ļoti neveiksmīgi uzsākušo Londonas "Arsenal" komandu.

Pirmos trīs vārtus mājinieki guva pirmajā puslaikā, bet nākamās trīs reizes precīzi sita laika posmā no 64.minūtes.

Uzvarētājiem trīs vārtus guva Veins Rūnijs, divreiz precīzs bija Ešlijs Jangs, kura pirmie vārti tika gūti pēc skaista tālsitiena, bet pa reizei precīzi sita Denijs Velbeks, Ešlijs Jangs, Nani un Džisuns Parks.

Savukārt "Arsenal" vienībā ar vārtu guvumiem izcēlās Teo Valkots un Robins van Pērsijs.

Citā mačā ar četriem precīziem sitieniem atzīmējās bosniešu zvaigzne Edins Džeko, palīdzot ambiciozajai Mančestras "City" komandai ar 5:1 (2:0) izbraukumā sagraut Totenhemas "Hotspur" vienību.

Tāpat vienus vārtus guva cits "City" komandas starpsezonu ieguvums, argentīniešu uzbrucējs Serhio Agvero. Savukārt "Hotspur" komandā ar goda vārtiem izcēlās Jons Kabuls.

Vēl svētdien Ņūkāslas "United" ar 2:1 (0:0) pieveica Londonas "Fulham" komandu, bet Stokas "City" ar 1:0 (0:0) pieveica Vestbromvičas "Albion".

Premjerlīgas čempionāta kopvērtējumā pēc trijām kārtām tagad līderpozīcijā atrodas abas Mančestras komandas "United" un "City", kas izcīnījušas pa deviņiem punktiem. Savukārt pa septiņiem punktiem ir "Liverpool", "Chelsea", Vulverhemptonas "Wanderers" un Ņūkāslas "United" vienībām.

Tikmēr no "Arsenal" un "Hotspur" komandām, kas arī ir ar augstām ambīcijām, vienu punktu izcīnījusi vienīgi "Arsenal" vienība, bet "Hotspur" zaudējusi abās līdz šim aizvadītajās cīņās. Tās ieņem attiecīgi 17. un pēdējo, 20.pozīciju.

LETA AFP