Citi sporta veidi
2011. gada 5. novembris, 16:50

Latvijas handbola izlase izcīna otro uzvaru pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā

Jauns.lv

Latvijas vīriešu handbola izlase otrajā 2013.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē sestdien Ulbrokā ar rezultātu 32:28 (18:13) smagā cīņā uzvarēja Beļģijas valstsvienību.

Pēc nospēlētām desmit minūtēm rezultāts bija neizšķirts 5:5, bet vēl pēc desmit minūtēm Latvijas izlase bija iekrājusi trīs vētu pārsvaru - 11:8. Pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 18:13 mājinieku labā.

Otrā puslaika sākumā Latvijas izlase bija spiesta bieži spēlēt mazākumā, kā rezultāta pārsvars strauji saruka - pēc nospēlētām 40 minūtēm mājinieki bija vadībā ar 23:21, bet desmit minūtes pirms cīņas beigām rezultāts bija jau neizšķirts (26:26).

Sešas minūtes pirms mača beigām beļģi panāca 28:27 savā labā, pirmo reizi izvirzoties vadībā, tomēr Latvijas izlasei atlikušajā laikā izdevās atkarot pārsvaru un to veiksmīgi nosargāt.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākie ar septiņiem gūtajiem vārtiem bija Dainis Krištopāns un Jānis Pavlovičs.

Kā zināms, abu komandu pirmajā spēlē Beļģijā trešdien pārāka ar 36:29 (21:12) bija Latvijas izlase.

Latvijas izlases galvenais treneris Valdis Labanovskis spēlētāju sarakstā iekļāva 16 spēlētājus, tomēr no Latvijas klubiem tajā iekļauti tika tikai Helmuts Tihanovs, Andis Ērmanis, Jānis Šteinbergs un Vitālijs Borisenko.

Trīs no minētajiem spēlētājiem pārstāv Latvijas čempionvienību LSPA, bet viens (Borisenko) spēlē Ludzas "Latgols" rindās. Tikmēr sastāvā nav neviena valsts vicečempionu Dobeles "Tenax" pārstāvja.

Zīmīgi, ka Latvijas handbola čempionāta kalendārs nav pielāgots valstsvienības spēlēm, jo "Latgols" komandai svarīga spēle ar "Tenax" plānota sestdien uzreiz pēc valstsvienības mača turpat Dobelē, bet LSPA vienībai laukumā jādodas svētdien.

Dažādu iemeslu dēļ Latvijas izlasei nevarēja palīdzēt Andrejs Kuzmins, Ēriks Blūms, Māris Veršakovs, Artis Kurmēns un Armands Uščins.

Šajā grupā sacenšas arī Melnkalnes valstsvienība, ar kuru Latvijas izlase tiksies janvārī. Cīņu par iekļūšanu Spānijā paredzētajā finālturnīrā turpinās tikai grupas uzvarētāja.

Šīs grupas uzvarētājai nākamajā kārtā atliks tikai viens solis līdz finālturnīram - otrajā posmā 18 komandas nākamā gada jūnijā deviņos "play-off" pāros sadalīs deviņas ceļazīmes uz pasaules čempionātu.

Kā ziņots, sekmīgi Latvijas izlase startēja 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kad pārvarēja pirmo posmu un otrajā ieguva iespēju cīnīties ar trijām handbola lielvalstīm Vāciju, Islandi un Austriju, likumsakarīgi piedzīvojot sešus zaudējumus.

Latvijas handbola izlases spēlētāju saraksts mačiem ar Beļģiju:

Helmuts Tihanovs, Raimonds Šteins, Edgars Kukša, Margots Valkovskis, Dainis Krištopāns, Ingars Dude, Aivis Jurdžs, Jānis Gremzde, Jānis Pavlovičs, Andis Ērmanis, Jānis Šteinbergs, Austris Tuminskis, Ģirts Lilienfelds, Vitālijs Borisenko, Uldis Lībergs, Elvijs Borodovskis.

LETA