Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Futbols

Nākamajā sezonā Anglijā plāno ieviest vārtu līnijas tehnoloģiju

Jauns.lv

Vārtu līnijas tehnoloģija Anglijas premjerlīgas futbola čempionātā, iespējams, tiks ieviesta jau nākamajā sezonā.

Nākamajā sezonā Anglijā plāno ieviest vārtu līnija...

Kā atklājis Anglijas Futbola asociācijas (FA) ģenerālsekretārs Alekss Horns, ir iespējams līdz nākamās sezonas sākumam pagūt dažādu vārtu līnijas tehnoloģiju testēšanu un attiecīgas Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) atļaujas saskaņošanu.

"Ir iespējams, ka vārtu līnijas tehnoloģiju Anglijā redzēsim jau tik ātri," Horners izteicās intervijā BBC. "Ir viegli pieļaut kļūdas. Mēs visi esam redzējuši piemērus, kad mača galvenais tiesnesis un līnijtiesneši nevar skaidri redzēt, vai bumba ir šķērsojusi vārtu līniju."

"Tiesnešiem ir jāsniedz atbalsts un palīdzība savu lēmumu pieņemšanā," akcentēja Horners.

Pašlaik FIFA pārraudzībā norit deviņu dažādu tehnoloģiju testēšana. Galīgais lēmums par labu kādai no viņām jāpieņem līdz nākamā gada jūlijam.

"Neesmu pilnīgi drošs, ka mums pietiks laika iegādāties nepieciešamās ierīces un tās visur ieviest, taču iespējams tas ir," piebilda Horners.

Kā zināms, vārtu līnijas tehnoloģijas izmantošanu 2014.gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā nav izslēdzis arī FIFA prezidents Zeps Blaters.

Pēc pagājušā gada Pasaules kausa izcīņas daudzi vēlas, lai futbolā ieviestu tehnoloģijas, kas palīdzētu tiesnešiem pieņemt pareizus lēmumus. Dažādas tehnoloģijas veiksmīgi darbojas tādos sporta veidos kā krikets un teniss.

Blaters jau ilgāku laiku bija pret tehnoloģiju ieviešanu futbolā, bet savas domas nedaudz mainīja pēc aizvadītā gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra mača, kurā Vācijas izlase ar 4:1 pārspēja Angliju.

Šī mača galvenais tiesnesis Horhe Larionda pirmajā puslaikā kļūdaini neieskaitīja angļa Frenka Lemparda gūtos vārtus. Pēc Lemparda sitiena bumba vispirms atsitās pret vārtu pārliktni un pilnībā šķērsoja vārtu līniju. Tobrīd rezultāts būtu kļuvis 2:2.

LETA