Citi sporta veidi
2011. gada 7. decembrī, 18:19

Latvijas sieviešu kērlinga izlase zaudē vietu Eiropas čempionāta A divīzijā

Jauns.lv

Ar kārtējo smago zaudējumu trešdien Eiropas čempionāta A divīzijas turnīru noslēdza Latvijas sieviešu kērlinga izlase, zaudējot vietu spēcīgāko komandu sabiedrībā.

Latvijas sieviešu kērlinga izlase zaudē vietu Eiro...

Latvietes ar rezultātu 2-14 kapitulēja Zviedrijai un nākamgad pēc divu gadu pārtraukuma tai atkal būs jāspēlē B divīzijā.

Šajā spēlē viss tika izšķirts jau pirmajā endā, kurā Zviedrija guva piecus punktus.

Deviņos aizvadītajos mačos Latvijas izlase izcīnīja tikai vienu uzvaru. Jau skaidrs, ka Latvijas izlase noslēgumā nebūs augstāk par devīto vietu desmit komandu konkurencē, bet no A divīzijas izkritīs divas vājākās komandas.

Turnīra pirmajā spēlē Latvijas izlase ar 5-7 līdzīgā cīņā piekāpās Vācijai, otrajā mačā ar 8-6 uzvarēja Norvēģiju, trešajā cīņā ar 4-11 pārliecinoši zaudēja Itālijai, bet pēc tam ar 5-6 piekāpās Dānijai.

Piektajā cīņā Latvija ar 2-10 kapitulēja Krievijai, pēc tam ar 1-10 zaudēja arī Čehijai, ar 4-12 kapitulēja Šveicei un ar 6-9 zaudēja Skotijai.

A grupas labākās četras komandas turpinās cīņu par medaļām, savukārt divas vājākās komandas nākamgad būs spiestas cīnīties B grupā. Vēl pirmās septiņas komandas automātiski kvalificēsies pasaules čempionātam, kurā krās ieskaites punktus 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm, bet astotās vietas ieguvējas vīriešu un sieviešu konkurencē par dalību pasaules čempionātā būs spiesta aizvadīt pārspēles līdz divām uzvarām pret B grupas uzvarētājām.

Latvijas sieviešu izlase Eiropas čempionāta A divīzijā spēlēja otro gadu pēc kārtas. Debijas turnīrā pērn latvietes palika astotajā vietā, saglabājot vietu spēcīgāko komandu sabiedrībā, tomēr viņām pavisam nedaudz pietrūka, lai kvalificētos šī gada pasaules čempionātam, kurā līdz šim vienīgo reizi Latvijas kērlingistes spēlēja pagājušā gada sākumā.

Latvijai piešķirtas tiesības rīkot 2013. gada pasaules čempionātu kērlingā sievietēm, kurā tiks vākti pēdējie punkti Soču Olimpiādei.

Komandas, kas no 2011. līdz 2013. gadam notiekošajos pasaules čempionātos sakrās visvairāk punktu, nodrošinās dalību olimpiskajās spēlēs, bet vēl pa vienai ceļazīmei vīriešu un sieviešu konkurencē tiks sadalītas papildu kvalifikācijas turnīrā starp komandām, kas šajā laikā vismaz reizi būs spēlējušas pasaules čempionātā.

Šogad Eiropas čempionāta A divīzijā debitē arī Latvijas vīriešu izlase, kas pirmajā mačā sensacionāli ar 8-5 uzvarēja 2010. gada Eiropas čempionvienību Norvēģiju, otrajā cīņā ar 3-7 zaudēja Dānijai, trešajā mačā ar 8-11 piekāpās Čehijai, bet pēc tam ar 6-7 atzina Šveices pārākumu.

Piektajā spēlē latvieši ar 5-6 piekāpās 2009.gada turnīra uzvarētājai Zviedrijai, pēc tam ar 5-4 uzvarēja Itāliju, izšķirošos punktus gūstot vien pēdējā endā, ar 4-8 piekāpjoties Skotijai un 4-6 zaudējot Vācijai.

Trešdienas vakarā Latvija ļoti svarīgā pēdējās kārtas spēlē spēkosies ar Franciju.

Pagājušajā gadā Latvijas vīriešu izlase izcīnīja otro vietu Eiropas čempionāta B divīzijā, kas ļāva iekļūt A divīzijā, bet liedza kvalificēties pasaules čempionātam.

Eiropas čempionāts ilgs līdz 10.decembrim.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs Eiropas čempionātā - Ineta Mača, Elēna Kāpostiņa, Rasa Lubarte, Ieva Rudzīte.

Latvijas vīriešu izlases sastāvs Eiropas čempionātā - Ritvars Gulbis, Ainārs Gulbis, Normunds Saršūns, Aivars Avotiņš.

LETA