Citi sporta veidi
2011. gada 7. decembrī, 21:27

Arī Latvijas vīriešu kērlinga izlase izkrīt no Eiropas čempionāta A divīzijas

Jauns.lv

Ar zaudējumu trešdien Eiropas čempionāta A divīzijas turnīru noslēdza Latvijas vīriešu kērlinga izlase, zaudējot vietu spēcīgāko komandu sabiedrībā.

Arī Latvijas vīriešu kērlinga izlase izkrīt no Eir...

Latvijas izlase svarīgā cīņā ar rezultātu 6-10 piekāpās Francijas valstsvienībai, un nākamgad pēc gada pārtraukuma tai atkal būs jāspēlē B divīzijā.

Pēc sešiem endiem latvieši zaudēja ar 4-5, taču nākamajā endā Francija guva trīs punktus un iegūto pārsvaru nosargāja līdz cīņas beigām.

Deviņos aizvadītajos mačos Latvijas izlase izcīnīja tikai divas uzvaras un noslēguma kopvērtējumā ieņēma devīto vietu desmit komandu konkurencē. Vietu A divīzijā zaudēja divas vājākās komandas.

Kā ziņots, turnīra pirmajā mačā Latvijas izlase sensacionāli ar 8-5 uzvarēja 2010.gada Eiropas čempionvienību Norvēģiju, otrajā cīņā ar 3-7 zaudēja Dānijai, trešajā mačā ar 8-11 piekāpās Čehijai, bet pēc tam ar 6-7 atzina Šveices pārākumu.

Turpinājumā piektajā spēlē Latvija ar 5-6 piekāpās 2009.gada turnīra uzvarētājai Zviedrijai, sestajā mačā ar 5-4 ļoti svarīgā cīņā izcīnīja uzvaru pār Itāliju, pēc tam ar 4-8 piekāpās Skotijai, bet astotajā cīņā ar 4-6 zaudēja Vācijai.

A grupas labākās četras komandas turpinās cīņu par medaļām, savukārt divas vājākās komandas nākamgad būs spiestas cīnīties B grupā. Vēl pirmās septiņas komandas automātiski kvalificēsies pasaules čempionātam, kurā krās ieskaites punktus 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm, bet astotās vietas ieguvējas vīriešu un sieviešu konkurencē par dalību pasaules čempionātā būs spiesta aizvadīt pārspēles līdz divām uzvarām pret B grupas uzvarētājām.

Latvijas vīriešu kērlinga izlase šogad debitēja Eiropas čempionāta A divīzijā.

Pagājušajā gadā Latvijas vīriešu izlase izcīnīja otro vietu Eiropas čempionāta B divīzijā, kas ļāva iekļūt A divīzijā, bet liedza kvalificēties pasaules čempionātam.

Jau vēstīts, ka vietu A divīzijā trešdien zaudēja arī Latvijas sieviešu izlase, kas turnīra pēdējā cīņā ar 2-14 kapitulēja Zviedrijai, un nākamgad pēc divu gadu pārtraukuma tai atkal būs jāspēlē B divīzijā.

Deviņos aizvadītajos mačos Latvijas kērlingistes izcīnīja tikai vienu uzvaru un noslēguma kopvērtējumā arī ieņēma devīto vietu desmit komandu konkurencē.

Latvijas sieviešu izlase Eiropas čempionāta A divīzijā spēlēja otro gadu pēc kārtas. Debijas turnīrā pērn latvietes palika astotajā vietā, saglabājot vietu spēcīgāko komandu sabiedrībā, tomēr viņām pavisam nedaudz pietrūka, lai kvalificētos šī gada pasaules čempionātam, kurā līdz šim vienīgo reizi Latvijas kērlingistes spēlēja pagājušā gada sākumā.

Jau ziņots, ka Latvijai piešķirtas tiesības rīkot 2013.gada pasaules čempionātu kērlingā sievietēm, kurā tiks vākti pēdējie punkti Soču Olimpiādei.

Komandas, kas no 2011. līdz 2013.gadam notiekošajos pasaules čempionātos sakrās visvairāk punktu, nodrošinās dalību olimpiskajās spēlēs, bet vēl pa vienai ceļazīmei vīriešu un sieviešu konkurencē tiks sadalītas papildu kvalifikācijas turnīrā starp komandām, kas šajā laikā vismaz reizi būs spēlējušas pasaules čempionātā.

Eiropas čempionāts ilgs līdz 10.decembrim.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs Eiropas čempionātā - Ineta Mača, Elēna Kāpostiņa, Rasa Lubarte, Ieva Rudzīte.

Latvijas vīriešu izlases sastāvs Eiropas čempionātā - Ritvars Gulbis, Ainārs Gulbis, Normunds Saršūns, Aivars Avotiņš.

LETA