Futbols
2011. gada 10. decembris, 21:24

Jauno vārtsargu Putniņu trešo reizi piesaka Anglijas premerlīgas mačam

Jauns.lv

Jaunais Latvijas vārtsargs Elvijs Putniņš sestdien trešo reizi tika pieteikts Anglijas premjerlīgas čempionāta spēlei Londonas "Queens Park Rangers" (QPR) komandas sastāvā, kad viņa pārstāvētā vienība ar rezultātu 0:1 (0:0) izbraukumā zaudēja "Liverpool".

Aizvadītajā mačā Putniņš palika rezervē, bet QPR komandas vārtus sargāja pieredzējušais čehs Radeks Černijs.

Vienīgos vārtus pašā otrā puslaika sākumā guva Urugvajas izlases uzbrucējs Luiss Suaress.

Jau vēstīts, ka Putniņu QPR komanda šosezon bija izīrējusi Anglijas sestā līmeņa komandai "Borehamwood", tomēr divu pamatsastāva vārtsargu savainojumu dēļ tai steidzami nācās atsaukt latvieti.

Sezonas sākumā vienā spēlē QPR pieteikumā bija arī Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs, bet pēc tam viņš tika aizmainīts un Anglijas otrās spēcīgākās līgas - "Championship" - komandu "Reading". Pirms tam neviens Latvijas futbolists vairākus gadus nebija ticis pat pieteikumā premjerlīgas mačam.

Citā spēlē sestdien pārliecinošu uzvaru izcīnīja valsts čempioni Mančestras "United", kas savā laukumā ar 4:1 (2:0) pieveica Vulverhemptonas "Wanderers".

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Anglijas izlases uzbrucējs Veins Rūnijs un portugāļu pussargs Nani.

Pie uzvaras tika arī pazīstamais Londonas klubs "Arsenal", kas savu skatītāju priekšā ar 1:0 (0:0) pieveica Liverpūles "Everton" komandu. Vienīgos vārtus 70.minūtē guva Robins van Pērsijs.

Tikmēr negaidītu zaudējumu piedzīvoja šosezon sekmīgi spēlējošā Ņūkāslas "United", kas izbraukumā ar 2:4 (1:1) piekāpās Norvičas "City" futbolistiem.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Grants Holts, bet Ņūkāslas kluba labā abus vārtus guva Demba Bā.

Pēc šī zaudējuma Ņūkāslas "United", kas vēl nesen atradās kopvērtējuma trešajā vietā, ar 26 punktiem atkrita jau uz septīto pozīciju.

Pašlaik kopvērtējuma tabulā pirmo vietu ar 38 punktiem 14 spēlēs ieņem Mančestras "City" komanda, kas šīs kārtas centrālajā mačā pirmdien izbraukumā spēkosies ar Londonas "Chelsea", kas ar 28 punktiem šobrīd atrodas piektajā pozīcijā.

Mančestras "United" ar 36 punktiem ieņem otro vietu, trešā ar 31 punktu ir Totenhemas "Hotspur", kas svētdien viesosies pie Stokas "City" futbolistiem, bet ceturtajā vietā ar 29 punktiem atrodas "Arsenal".

Savukārt QPR pašlaik ar 16 punktiem 15 spēlēs ieņem 13.pozīciju 20 komandu konkurencē.

LETA