Hokejs
2011. gada 31. decembris, 13:22

Latvijas U-20 hokeja izlase zaudē arī Šveices vienaudžiem

Jauns.lv

Latvijas U-20 hokeja izlase piektdien piedzīvoja zaudējumu arī pasaules čempionāta augstākajā divīzijā A apakšgrupas pēdējā, ceturtajā, spēlē, ar rezultātu 3:5 (0:1, 1:2, 2:2) piekāpjoties Šveices vienaudžiem.

Līdz ar to Latvijas izlase uz čempionāta otro posmu līdzi neņems nevienu punktu.

Otrās trešdaļas beigās Latvijas hokejisti nonāca zaudētāju lomā ar 1:3, taču trešās trešdaļas sākumā Latvija spēja panākt neizšķirtu 3:3. Tomēr pēc tam Šveice minūtes laikā guva divus vārtus un svinēja uzvaru.

Šajā spēlē Latvijas izlases labā pa vieniem vārtiem guva Toms Andersons, Vitālijs Hvorostiņins un Ņikita Jevpalovs.

Savukārt Šveices valstsvienības rindās pa diviem precīziem metieniem izpildīja Kristofs Bertšijs un Gētans Hāss.

Latvijas izlases vārtus sargāja pirmais numurs Kristers Gudļevskis, kurš atvairīja 36 no 41 pretinieku metieniem.

Kā ziņots, turnīra pirmajā spēlē Latvijas izlase ar rezultātu 4:9 zaudēja Zviedrijas hokejistiem, otrajā mačā ar 1:3 līdzīgā cīņā piekāpās Slovākijas vienaudžiem, bet trešajā cīņā ar 0:14 kapitulēja pagājušā gada čempionvienībai Krievijai.

Savukārt Šveice pirmajā cīņā ar 0:3 piekāpās Krievijas izlasei, bet otrajā mačā ar 3:4 tikai pēcspēles metienos zaudēja Zviedrijas hokejistiem.

Vēl vienā A apakšgrupas spēlē piektdien Zviedrija ar 9:1 (2:1, 2:0, 5:0) sagrāva Slovākijas izlasi.

Šajā grupā tagad Krievijai ir deviņi punkti trijos mačos, ar astoņiem punktiem trijās cīņās seko Zviedrija, bet Šveices kontā ir četri punkti trijās cīņās. Slovākija tikusi pie trim punktiem trīs mačos, bet Latvija, kas vienīgā šajā grupā jau aizvadījusi visas četras spēles, pie punktiem tā arī nespēja tikt.

Tikmēr B grupas mačos piektdien Somija ar 10:1 (3:0, 2:1, 5:0) sagrāva Dāniju, bet Čehijas izlase ar 5:2 (1:1, 1:1, 3:0) pieveica ASV hokejistus.

Šajā grupā šobrīd deviņi punkti trijos mačos ir Kanādai, bet pa sešiem punktiem trijās cīņās guvušas Čehijas un Somijas valstsvienības. ASV kontā ir trīs punkti trijās spēlēs, bet Dānija četros mačos punktus nespēja iekrāt.

Kā ziņots, vienīgajās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta Latvijas U-20 izlase Kanādā ar 1:7 piekāpās Čehijai un ar 5:1 pieveica Dānijas vienaudžus, kas potenciāli būs latviešu galvenie pretinieki cīņā par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

Pēdējie no Latvijas izlases kandidātu pulka tika atskaitīti aizsargs Vladislavs Dudins un uzbrucējs Kristaps Legzdiņš.

Līdz ar to pasaules čempionātā Latvijas izlases sastāvā ir 23 hokejisti - trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 12 uzbrucēji.

Latvijas U-20 izlase pasaules čempionāta augstākajā divīzijā iepriekš spēlējusi trīs reizes, pēdējo reizi aizvadītā gada sākumā, kad nespēja saglabāt vietu spēcīgāko komandu vidū.

Zīmīgi, ka visas reizes, kad Latvijas izlase spēlējusi augstākajā divīzijā, sacensības notikušas tieši Kanādā.

Šogad ir mainīts divīziju formāts, un tāpēc vietu augstākajā divīzijā zaudēs tikai viena komanda, kuru nākamajā gadā nomainīs Vācijas izlase.

Katras grupas spēcīgākā vienība automātiski iekļūs pusfinālā, kamēr otro un trešo vietu ieguvējas, sacenšoties ar otras grupas šo vietu ieguvējām, izspēlēs ceturtdaļfināla spēles.

Savukārt apakšgrupu ceturtās un piektās vietas ieguvēji tiks apvienoti vienā grupā, kur katra no komandām aizvadīs vēl pa divām spēlēm, līdzi ņemot savstarpējās spēles iznākumu ar otru komandu, kas "izdzīvošanas" grupā iekļuvusi no vienas pirmā posma apakšgrupas.

Kā ziņots, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde izlasei izvirzījusi uzdevumu saglabāt vietu spēcīgāko komandu vidū.

Latvijas U-20 izlases kandidātu saraksts pasaules čempionātam:

vārtsargi - Kristers Gudļevskis ("Rīga"), Rihards Cimermanis ("Juniors"), Elviss Merzļikins ("Lugano", Šveice);

aizsargi - Edgars Siksna ("Liepājas metalurgs"), Kristers Freibergs, Artūrs Salija, Krišs Lipsbergs, Pauls Zvirbulis, Artūrs Kuzmenkovs (visi - "Rīga"), Ņikita Koļesņikovs (Blēnvilas-Buābriānas "Armada", Kanāda), Krists Kalniņš (AIK, Zviedrija), Juris Ziemiņš ("Juniors"), Kristaps Nīmanis ("Red Ducks", Somija);

uzbrucēji - Kristiāns Pelšs (Edmontonas "Oil Kings", Kanāda), Vitālijs Hvorostiņins ("Vaasas Sport", Somija), Teodors Bļugers ("Shattuck-St. Marys", ASV), Edgars Kļaviņš (AIK), Māris Diļevka ("Liepājas metalurgs"), Roberts Lipsbergs, Dāvis Straupe, Ņikita Jevpalovs (visi - "Rīga"), Toms Andersons ("Bern", Šveice), Zemgus Girgensons (Dubjūkas "Fighting Saints", ASV).


LETA