Lipmans: "Esmu šokēts, kā Beresņevs var nemīlēt savu valsti, mainīt mēnešalgu pret Latvijas interesēm"
Lipmans: "Protams, ka nav taisnība viņa rakstītajā atlūgumā. Mierīgi pateicu, ka atnāks grāmatvede un visu samaksās. Teicu, ka tagad nav jārunā par naudu. Viņš katru mēnesi dabūja desmit tūkstošus. Viņam nav naudas, ko ēst nav?"
Hokejs
2016. gada 29. augusts, 22:04

Lipmans: "Esmu šokēts, kā Beresņevs var nemīlēt savu valsti, mainīt mēnešalgu pret Latvijas interesēm"

Jauns.lv

Latvijas Hokeja federācija (LHF) attiecībā pret nu jau bijušo valstsvienības galveno treneri Leonīdu Beresņevu nav neko pārkāpusi, tāpēc trenera iesniegtais atlūgums ir pasūtījums, uzskata LHF prezidents Kirovs Lipmans.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Beresņevs īsi pirms olimpiskā kvalifikācijas turnīra sākuma negaidīti atstāja Latvijas izlases galvenā trenera amatu, bet viņa vietā stājies pieredzējušais Haralds Vasiļjevs. Beresņevs aiziešanu no valstsvienības pamatoja ar neizmaksāto algu.

Tikmēr Lipmans pirmdien preses konferencē žurnālistiem sacīja, ka federācija visas saistības ievērojusi.

"LHF nav pārkāpusi nevienu soli. Tas ir pasūtījums. Viņš (Beresņevs) nobaidījās. Tikko viņš uzzināja, ka Vācijai ir septiņi NHL spēlētāji, uzreiz sākās tā lieta. Viņš atrada vienu iemeslu, ka nebija samaksāts par vienu mēnesi," skaidroja Lipmans. "Šodien grāmatvede atnāca uz darbu un visu samaksāja."

Lipmans arī apgalvoja, ka nav ar Beresņevu strīdējies. "Tikt uz olimpiskajām spēlēm ir valsts interesēs. Es ar viņu nestrīdējos, pateicu paldies par iepriekšējo darbu un šķīrāmies. Man šādā situācijā pat nenāktu prātā izsūtīt atlūgumu žurnālistam Matulim. Citādāk kā [Beresņeva] pasūtījumu to nevar vērtēt. Esmu šokēts, kā viņš var dzīvot Latvijā un nemīlēt savu valsti, mainīt mēnešalgu pret Latvijas interesēm. Tas man bija sāpīgi," emocionāls bija LHF vadītājs.

"Protams, ka nav taisnība viņa rakstītajā atlūgumā. Mierīgi pateicu, ka atnāks grāmatvede un visu samaksās. Teicu, ka tagad nav jārunā par naudu. Viņš katru mēnesi dabūja desmit tūkstošus. Viņam nav naudas, ko ēst nav?," retoriski vaicāja Lipmans.

Viņš gan mierināja, ka treneru maiņa nav nekas ārkārtējs.

"Gribētu, lai neviens neuztraucas, šāds treneru maiņas process ir normāls, līdzīgi kā nupat tas notika Novokuzņeckas "Metallurg" komandā. Bija jādomā, ko darīt, jo cilvēks, zinādams, ka mums pēc pāris dienām notiks izšķirošās spēles turnīrā par iekļūšanu olimpiskajās spēlēs, uzrakstīja atlūgumu," atzina Lipmans.

Viņš arī neslēpa, ka Beresņevu gribējis atbrīvot jau pēc maijā notikušā pasaules čempionāta, kurā izlase neizpildīja federācijas doto uzdevumu.

"Uzreiz pēc pasaules čempionāta biju pārliecināts, ka viņu (Beresņevu) jāmaina. Runāju ar cilvēkiem un ģenerālsekretāru Māri Baldonieku, bet tā kā palika maz laika līdz olimpisko spēļu kvalifikācijai, jauns treneris netika meklēts. Tikai ar šo nolūku viņu atstāju," skaidroja Lipmans.

Tāpat LHF prezidents arī paziņoja, ka ar Vasiļjevu jau ir noslēgts līgums, taču tā detaļas neatklāja.

Latvijas izlases spēlētāji pirmdien nepilnā sastāvā aizvadīja pirmo treniņu pirms olimpiskās kvalifikācijas.

 

Treniņā nepiedalījās Kristaps Sotnieks, Kaspars Daugaviņš, Mārtiņš Karsums, Elvis Merzļikins un Edgars Masaļskis, kuri vēl ir savos klubos.

No iepriekš nosauktajiem kandidātiem uz ledus nebija arī Bičevskis, Aleksejs Širokovs un Kristaps Zīle, toties bija Rīgas "Dinamo" uzbrucēji Kaspars Saulietis un Edgars Kulda, kuri nebija iepriekšējā valstsvienības galvenā trenera Beresņeva kandidātu sarakstā. Iepriekš arī bija zināms, ka izlasei kvalifikācijas turnīrā nepalīdzēs jaunā galvenā trenera dēls Herberts Vasiļjevs.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs Rīgā notiks no 1. līdz 4.septembrim, bet par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi bez Latvijas cīnīsies arī Vācijas, Austrijas un Japānas izlases.

Pirms tam otrdien Latvijas izlase pārbaudes mačā spēkosies ar Dāniju.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA