1dienas
21stundas
43minūtes
01sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pujacam pirmais rezultativitātes punkts „Avangard” sastāvā

Pujacam pirmais rezultativitātes punkts „Avangard” sastāvā

Jauns.lv

Trešo uzvaru pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā otrdien izcīnīja Latvijas izlases aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Omskas "Avangard" komanda, aizsargam izceļoties ar rezultatīvu piespēli.

Pujacam pirmais rezultativitātes punkts „Avangard”...
Latvijas hokeja izlases aizsargs Georgijs Pujacs ir kļuvis par vienu no vadošajiem Omskas „Avangard” aizsargiem.
Latvijas hokeja izlases aizsargs Georgijs Pujacs ir kļuvis par vienu no vadošajiem Omskas „Avangard” aizsargiem.

Aizvadītajā mačā "Avangard" ar rezultātu 3:2 (0:1, 1:1, 2:0) savā laukumā uzvarēja Kazahstānas vienību Astanas "Baris".

Lai arī sākotnējā spēles protokolā Pujaca vārds rezultatīvajās piespēlēs netika minēts, vēlāk tika precizēts, ka Latvijas hokejists asistējis uzvaras vārtu guvumā trešās trešdaļas 14. minūtē, kad precīzs bija Dmitrijs Sjomins.

Pujacs laukumā pavadīja 20 minūtes un 42 sekundes, kas bija trešais lielākais spēles laiks "Avangard" komandā, veicot vienu nesekmīgu metienu pa pretinieku vārtiem.

Šī Pujacam bija otrā spēle Omskas kluba rindās. Latvijas izlases aizsargs janvāra vidū uz "Avangard" pārgāja no Novosibirskas "Sibirj" komandas.

Šīs sezonas 27 mačos, pārstāvot "Sibirj" un "Avangard" komandas, Pujacs guvis vienus vārtus un veicis piecas rezultatīvas piespēles.

"Sibirj" komandā Pujacs spēlēja kopš 2009./2010.gada sezonas, bet sezonu iepriekš aizsargs pārstāvēja Toljati "Lada" un Rīgas "Dinamo".

Otrdienas mačā uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva arī Aleksandrs Popovs un Aleksandrs Perežogins.

Citā mačā otrdien zaudējumu piedzīvoja pašlaik savainotā latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētā divkārtējā līgas uzvarētāja Kazaņas "Ak Bars", kas savā laukumā ar 1:3 (0:1, 1:0, 0:2) piekāpās Maskavas "Spartak".

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Vadims Berdņikovs, Štefans Ružicka un Andrē Benuā, bet "Ak Bars" rindās vienīgo precīzo metienu izpildīja Iļja Ņikuļins.

Jāuzteic arī "Spartak" vārtsargs Sergejs Borisovs, kurš šajā mačā atvairīja 37 no 38 pretinieku metieniem.

Kā ziņots, Dārziņš pagājušā gada oktobra vidū sarāva kreisā atslēgas kaula un pleca paugura locītavas saites. Laukumā viņš cer atgriezties februāra vidū.

Ar zaudējumu nācās samierināties arī Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai Maskavas "Dinamo" komandai, kas izbraukumā ar 1:5 (0:1, 1:2, 0:2) pārliecinoši piekāpās līgas līdervienībai Sanktpēterburgas SKA.

SKA labā divus vārtus guva Viktors Tihonovs, bet pa reizei precīzi meta Fjodors Fjodorovs, Sergejs Monahovs un Andrejs Pervišins. Savukārt Maskavas kluba labā goda vārtus guva Iļja Gorohovs.

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Ak Bars" komanda ar 73 punktiem 43 mačos ieņem ceturto pozīciju, bet "Avangard" ar 71 punktu 43 spēlēs ieņem sesto vietu.

Savukārt Maskavas "Dinamo" hokejisti ar 78 punktiem 43 cīņās ieņem trešo vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA