Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kobe Braients pārrauj Rikija Rubio ceļgala krusteniskās saites. VIDEO
Basketbols

Kobe Braients pārrauj Rikija Rubio ceļgala krusteniskās saites. VIDEO

Jauns.lv

Spāņu jaunā basketbola zvaigzne Rikijs Rubio, kurš spēlē Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Minesotas "Timberwolves", guvis smagu kreisā ceļgala savainojumu - pārrautas krusteniskās saites.

Kobe Braients pārrauj Rikija Rubio ceļgala krusten...
Rikija Rubio savainojums, visticamāk, viņam liegs piedalīties Londonas olimpiskajās spēlēs.
Rikija Rubio savainojums, visticamāk, viņam liegs piedalīties Londonas olimpiskajās spēlēs.

Klubs apstiprinājis, ka spānim līdz ar to šī sezona ir beigusies. Tāpat teju vai droši zināms, ka Rubio nevarēs pārstāvēt Spāniju šīgada Londonas olimpiskajās spēlēs.

21 gadu vecais Rubio, kurš NBA aizvada savu pirmo sezonu, traumu guva piektdien notikušajā spēlē pret Losandželosas "Lakers", kurā "Timberwolves" savā laukumā piedzīvoja zaudējumu ar 102:105 (33:21, 25:28, 20:29, 24:27).

Incidents notika spēles pēdējās sekundēs, kad Rubio devās palīgā saviem komandas biedriem nosegt "Lakers" līderi Kobi Braientu. Rubio neveiksmīgi sadūrās ar Braientu, gūstot ceļgala traumu. Pret spāni tika fiksēts noteikumu pārkāpums, bet Braients vēlāk realizēja uzvaru nesošos soda metienus.

Paredzams, ka rehabilitācijas periods ilgs no sešiem līdz deviņiem mēnešiem.

Šosezon Ruvio NBA čempionātā vidēji guvis 10,6 punktus, veicis 8,2 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 4,2 atlēkušās bumbas.

NBA Rietumu konferences kopvērtējumā "Timberwolves" ar 21 uzvaru 42 spēlēs pašlaik ieņem devīto pozīciju.

2009.gada jauno spēlētāju draftā Rubio tika izvēlēts ar kopējo piekto numuru, bet nākamās divas sezonas viņš pavadīja Spānijas komandā Barselonas "Regal".

Minesotas komandai viņš uzreiz nevarēja pievienoties, jo viņa līgumā ar "Regal" bija punkts par izpirkuma naudu, kuru klubs nevarēja atļauties nosegt.

Rubio savas karjeras laikā trīs reizes atzīts par gada labāko Eiropas jauno basketbolistu.

Spānijas izlases rindās Rubio jau divas reizes kļuvis par Eiropas čempionu, kā arī izcīnījis olimpisko spēļu sudraba medaļu.

Rikijs Rubio pārrauj ceļgala krusteniskās saites – video:

LETA/Foto: AFP/LETA