Krievijas izlasei spēlēs pret Latviju varētu palīdzēt vairāki NHL spēlētāji
Hokejs
2012. gada 16. aprīlī, 15:44

Krievijas izlasei spēlēs pret Latviju varētu palīdzēt vairāki NHL spēlētāji

Jauns.lv

Krievijas hokeja izlasei šonedēļ Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlēs "Arēnā Rīga" pret Latvijas vienību varētu palīdzēt vairāki Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji, atklājis izlases galvenais treneris Zinetula Biļaļetdinovs.

Krievijas izlasei spēlēs pret Latviju varētu palīd...
Iespējams, „Arēnā Rīga” ieradīsies Kolorado „Avalanche” vārtsargs Semjons Varlamovs.
Iespējams, „Arēnā Rīga” ieradīsies Kolorado „Avalanche” vārtsargs Semjons Varlamovs.

Krievijas hokeja izlase, kas būs viena no Latvijas pretiniecēm gaidāmajā pasaules čempionātā, līdz šim aizvadījusi četras EHC turnīra spēles. Ar Vācijas hokejistiem divos mačos uzvaras tika dalītas uz pusēm, bet Slovākijas izlase tika pārspēta abās spēlēs.

"Hokejisti nospēlēja labi un ar katru dienu demonstrēja arvien labāku sniegumu. Pēdējā spēlē pret slovākiem divu trešdaļu garumā komanda spēlēja pareizi un disciplinēti, izvirzoties vadībā ar 3:0, taču trešā trešdaļa neizdevās un mēs ielaidām divus vārtus," aizvadītos maču laikrakstam "Sovetskij Sport" rezumē Biļaļetdinovs. "Spēlētājiem jau teicu, ka katrs mačs jāspēlē līdz beigām. Kopumā ar šīm spēlēm esmu apmierināts."

"Uz spēlēm Rīgā līdzi ņemsim spēlētājus, kuri līdz šim trenējās komandas bāzē Novogorskā. Komandai pievienosies Aleksejs Tereščenko, Nikolajs Žerdevs, Iļja Ņikuļins, Konstantīns Korņejevs un Daniss Zaripovs," pavēstīja treneris. "Iespējams, ka uz Rīgu dosies arī NHL spēlētāji. Mums vēl jāpārliecinās, kādā fiziskajā kondīcijā viņi atrodas."

Zināms, ka pirmdien izlases treniņiem pievienojies NHL kluba Kolorādo "Avalanche" vārtsargs Semjons Varlamovs.

Uz izlasi izsaukts arī Toronto "Maple Leafs" uzbrucējs Nikolajs Kuļomins un Monreālas "Canadiens" aizsargs Aleksejs Jemeļins. Tāpat vienībai, iespējams, palīdzēs aizsargs Ņikita Ņikitins no Kolumbusas "Blue Jackets" un uzbrucējs Aleksandrs Burmistrovs no Vinipegas "Jets".

Latvijas un Krievijas hokeja izlases "Arēnā Rīga" spēkosies piektdien un sestdien.

Šogad pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas un Krievijas izlases spēlēs vienā apakšgrupā ar Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

LETA/Foto: AFP/LETA