Igauniete Kanepi otro reizi karjerā sasniedz „Roland Garros” ceturtdaļfinālu
Igauniete Kaija Kanepi šobrīd ir pārliecinoši labākā Baltijas tenisiste.
Citi sporta veidi
2012. gada 5. jūnijs, 11:21

Igauniete Kanepi otro reizi karjerā sasniedz „Roland Garros” ceturtdaļfinālu

Jauns.lv

Francijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu sacensību ceturtdaļfinālu pirmdien otro reizi savā karjerā sasniedza Igaunijas vadošā spēlētāja Kaija Kanepi.

Sacensībās ar 23.numuru izliktā Kanepi ar rezultātu 6-1, 4-6, 6-0 pieveica Aranču Rusu no Nīderlandes. Iepriekš Kanepi ceturtdaļfinālu sasniedza arī 2008.gadā.

Mačā par vietu ceturtdaļfinālā igauniete spēkosies ar WTA ranga vicelīderi Mariju Šarapovu no Krievijas. Kā ziņots, krieviete ceturtās kārtas mačā ļoti nepārliecinošā cīņā ar 6-4, 6-7 (5:7), 6-2 pārspēja čehieti Klāru Zakopalovu.

Šarapova uzvaru izcīnīja vairāk nekā trīs stundas ilgā cīņā. Pēc mača par galvenā daudzās kļūdas izraisošo problēmu tika nosaukta aukstais un vējainais laiks, jo pirmdien Parīzē bija tikai +14 grādi.

Vēl vienu ceturtdaļfināla pāri pirmdien izveidoja Kazahstānas tenisiste Jaroslava Švedova un ar ceturto numuru izliktā čehiete Petra Kvitova.

Švedova ceturtās kārtas cīņā ar 3-6, 6-2, 6-0 negaidīti pieveica pagājušā gada spēcīgāko tenisisti Na Li no Ķīnas, kura izlikta ar septīto numuru.

Maču Li iesāka pārliecinoši, tomēr otrajā setā pieļāva arvien vairāk kļūdas un viņa tā arī neatguvās šajā cīņā.

Līdz ar to no sieviešu vienspēļu sacensībām jau izstājušās visas kādreizējās čempiones un šogad turnīram būs jauna uzvarētāja.

Ceturtdaļfinālā šobrīd WTA ranga 142.vietā esošā Švedova spēkosies ar sacensību ceturto raketi Petru Kvitovu no Čehijas, kura ar 6-2, 6-1 pārliecinoši pieveica ASV tenisisti Varvaru Ļepčenko.

Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu Švedova sasniedza arī 2010.gadā.

Vēl divos ceturtdaļfināla pāros sacentīsies slovākiete Dominika Cibuļkova, kura izlikta ar 15.numuru, un sacensību sestā rakete austrāliete Samanta Stosura, kā arī ar desmito numuru izliktā vāciete Angelika Kerbere un Sāra Erani no Itālijas, kurai turnīrā ticis 21.numurs.

LETA/Foto: AFP/LETA