Septiņcīņniecei Ikauniecei septītā vieta pēc Eiropas čempionāta četrām disciplīnām
Pēc divām disciplīnām Laura Ikauniece bija pat otrajā vietā.
Citi sporta veidi
2012. gada 29. jūnijs, 19:11

Septiņcīņniecei Ikauniecei septītā vieta pēc Eiropas čempionāta četrām disciplīnām

Jauns.lv

Latvijas septiņcīņniece Laura Ikauniece pēc Eiropas čempionāta vieglatlētikā ceturtās disciplīnas - 200 metru skrējiena - saglabājusi kopvērtējuma septīto vietu, kamēr Aiga Grabuste pakāpusies uz devīto pozīciju.

Ikauniece, kura pirmajās divās disciplīnās bija sasniegusi personīgo rekordu un atradās kopvērtējuma otrajā vietā, 200 metru skrējienā finišēja pēc 24,34 sekundēm, kas bija jauns sportistes personīgais rekords.

Ikauniece 18 sportistu konkurencē uzrādīja sesto ātrāko rezultātu un tika pie 946 punktiem.

Tikmēr Grabuste 200 metru distanci veica 24,47 sekundēs, kas bija septītais labākais rezultāts.

Latviete tādējādi tika pie 936 punktiem.

Jāizceļ, ka šajā Eiropas čempionātā septiņcīņas sacensībās sievietēm nestartē virkne kontinenta vadošo sportistu.

Kopvērtējumā pēc četrām disciplīnām līdere ar 3785 punktiem ir ukrainiete Ludmila Josipenko, bet Ikauniece ar 3657 punktiem atrodas septītajā pozīcijā. Grabuste ar 3628 punktiem ir devītā.

Pirmajā disciplīnā - 100 metru barjerskrējienā - Ikauniece un Grabuste izcīnīja attiecīgi ceturto un piekto vietu, pirmajai sasniedzot personīgo rekordu (13,53 sekundes), bet Grabustei uzrādot sezonas labāko rezultātu (13,66 sekundes). Otrajā disciplīnā - augstlēkšanā - Ikauniece ar vēl vienu personīgo rekordu (1,83 metri) ieņēma trešo vietu, bet Grabuste (1,74 metri) uzrādīja 14.rezultātu. Vēlāk lodes grūšanā Grabuste (13,52 metri) ieņēma sesto vietu, bet Ikauniece (11,81 metrs) ierindojās pēdējā, 18.pozīcijā.

Pēdējās trīs disciplīnas septiņcīņnieces aizvadīs sestdien, kad notiks tāllēkšana, šķēpa mešana un 800 metru skrējiens.

Kā ziņots, Latvijas sportists Jānis Leitis piektdien neveiksmīgi aizvadīja tāllēkšanas kvalifikācijas sacensības, ierindojoties vien 32.pozīcijā.

Leitis, kurš iepriekš čempionātā veiksmīgi bija piedalījies 400 metru skrējiena disciplīnā, izpildot Londonas olimpisko spēļu B normatīvu, atkārtojot valsts rekordu un gandrīz iekļūstot finālā, nebija spējīgs trešo dienu pēc kārtas demonstrēt visaugstvērtīgāko sniegumu. Leitim kvalifikācijā tika ieskaitīts tikai pēdējais, trešais, mēģinājums, kurā viņš aizlēca 5,88 metru tālumā.

Tikmēr Latvijas diska metējs Oskars Vaisjūns piektdien ieņēma 25.vietu. Kvalifikācijā Vaisjūnam labākais bija pēdējais, trešais, mēģinājums, kurā viņš disku aizmeta 58,34 metrus tālu. Tas deva 13.vietu savā grupā.

Vēl divi mēģinājumi Vaisjūnam bija attiecīgi 57,05 un 56,06 metrus tālu.

Kvalifikācijas normatīvs bija 66,00 metri, ko izpildīja vien viens sportists - spānis Mario Pestano disku aizmeta 66,27 metrus tālu. Savukārt, lai iekļūtu finālsacensību 12 dalībnieku vidū, Vaisjūnam vajadzēja mest par nedaudz vairāk nekā četriem metriem tālāk.

Kā ziņots, dalībai Eiropas čempionātā Vaisjūns bija saņēmis organizatoru speciālo ielūgumu.

Vēl vakara sesijā plkst.19.30 sāksies šķēpa mešanas fināls sievietēm, kurā Latviju pārstāvēs valsts rekordiste Madara Palameika, kā arī Līna Mūze un Sinta Ozoliņa-Kovale. Pēdējās divas joprojām cer uz Londonas olimpisko spēļu A normatīva izpildīšanu.

Kopā šodien tiks sadalīti 12 medaļu komplekti - lodes grūšanā sievietēm, augstlēkšanā vīriešiem, 3000 metru šķēršļu skrējienā vīriešiem, šķēpmešanā sievietēm, 800 metru distancē vīriešiem, 400 metru barjerskrējienā sievietēm, trīssoļlēkšanā sievietēm, lodes grūšanā vīriešiem, 400 metru distancē vīriešiem, 800 metru skrējienā sievietēm, 400 metru barjerās vīriešiem un 400 metru tīrajā distancē sievietēm.

Eiropas čempionāta norisei tiešraidē var sekot līdzi Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Eiropas čempionāts ilgs līdz svētdienai.

Jau vēstīts, ka Eiropas čempionātā kopā piedalīsies 23 Latvijas sportisti, kas ir rekordskaits.

Turpmākajās dienās no Latvijas sportistiem uz starta dosies arī Dmitrijs Jurkevičs (1500 metru skrējiens), Pauls Pujāts (kārtslēkšana) un Latvijas 4x100 metru vīriešu stafetes komanda, kuras kandidātos tagad palikuši četri sportisti - Leitis, Sandis Sabajevs, Ņikita Paņkins un Jānis Mezītis.

Līdz šim augstāko rezultātu šī gada Eiropas čempionātā sasniegusi Ineta Radeviča, kura nespēja aizstāvēt savu pirms diviem gadiem izcīnīto titulu, ieņemot sesto vietu.

Kopš 1994.gada Latvijas vieglatlēti Eiropas čempionātos spējuši izcīnīt divas zelta (Staņislavs Olijars un Radeviča), divas sudraba (Aigars Fadejevs un vēlreiz Olijars) un vienu bronzas (Māris Bružiks) medaļu.

No šogad Eiropas čempionātā startējošajiem Latvijas pārstāvjiem 12 sportistiem tā ir debija šādas raudzes sacensībās.

LETA/Foto: AFP/LETA