Māris Štrombergs karstu nestrebj
BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs ir viens no Latvijas lielākajām cerībām uz medaļu Londonas olimpiskajās spēlēs.
Citi sporta veidi
2012. gada 7. augusts, 12:32

Māris Štrombergs karstu nestrebj

Jauns.lv

Zelta medaļas vērti ir ne tikai visi mūsu olimpieši, kas ar neatlaidību un sūru darbu ir nopelnījuši iespēju pārstāvēt Latviju olimpiskajās spēlēs, bet arī tie, kas viņus gadiem ilgi atbalstījuši, palīdzējuši, motivējuši.

Katram sportistam ir kāds tuvs cilvēks, kam pienākas īpaša pateicība, tāpēc „Latvijas Mobilais telefons” rīko akciju, kuras laikā Latvijas olimpiešiem ir iespēja piešķirt zelta medaļu kādam sev nozīmīgam cilvēkam.

Pagājušās olimpiādes Pekinā varonis, BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs LMT piešķirto zelta medaļu pasniedza savam trenerim, novadniekam, bijušajam olimpietim un vienkārši labam „čomam” Ivo Lakučam.

Pēc LMT piešķirtās zelta medaļas saņemšanas Ivo Lakučs sarunā ar „Kas Jauns” teic, ka bijis nedaudz pārsteigts par medaļu. „Vispār jau neesmu pieradis it kā par neko saņemt medaļu. Saprotu, ja sasniedzu kādu sportisku panākumu, tad esmu pelnījis apbalvojumu. Bet tagad jau it kā neko neesmu izcīnījis, vien esmu darījis savu darbu, un saņemu medaļu. Protams, ka liels paldies un ideja par šādu sportistu tuvāko cilvēku sumināšanu ir tikai un vienīgi atbalstāma. No savas pieredzes teikšu — arī patīkama. Man jau varbūt arī pietiktu ar paldies un rokasspiedienu,” smej Lakučs.

Stāstot par savu trenējamo, Ivo teic, ka ar Māri pazīstams būtībā visu dzīvi. „Esmu daudz domājis par trenera un sportista attiecībām un nonācis pie secinājuma, ka sportā šajās attiecībās svarīgākais ir nevis tas, vai sportists uzticas trenerim, bet — vai treneris uzticas sportistam. Un mūsu ar Māri gadījumā varu teikt, ka šī uzticība ir. Es varbūt teikšu pat vēl vairāk — tā ir ne tikai uzticība no manas puses, tas ir pat kaut kas vēl vairāk — esmu daļa no sportista, kas priecājas par panākumiem, sāpīgi pārdzīvo neveiksmes,” teic Ivo. Kāpēc tas tā, treneris bilst: „Droši vien tāpēc, ka sadzīvē mēs esam „čomi”. Lai arī esmu astoņus gadus vecāks par Māri, mēs saprotamies burtiski no pusvārda. Abi esam no Valmieras, arī visu darām kopā, pat horoskopi mums ir vienādi.”

Ivo kopā ar Māri Štrombergu uz olimpiādi Londonā devās pagājušajā svētdienā, jo BMX riteņbraukšanas pirmie starti ieplānoti šo trešdien. Kamēr citi Latvijas atlēti ar mainīgām sekmēm jau cīnījās Londonā, Māris, gluži tāpat kā pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm, trenējās Valmierā. Ivo teic, ka gan tehniski, gan fiziski un morāli Māris Štrombergs ir gatavs startam savās otrajās olimpiskajās spēlēs. „Tas, protams, ir sports, kur grūti pirms mačiem prognozēt, kas uzvarēs. Bet varu ar pārliecību teikt, ka esam konkurētspējīgi. Tehnika mums ir viena no labākajām pasaulē, un par to liels paldies mehāniķiem. Un Māris ir Māris. Viņš ir cilvēks, kurš nemētājas, kurš nestrebj karstu, jo zina, ko dara. Viņš ir mērķtiecīgs — ar skatu uz priekšu. Viņš prot sadalīt prioritātes un iet uz to, kas viņam konkrētajā brīdī ir aktuāls. Un šobrīd aktualitāte ir Londonas olimpiskās spēles,” saka Māra Štromberga treneris Ivo Lakučs.

Edgars Orlovs/ Foto: Mārtiņš Ziders, Ieva Čīka/LETA