LMT akcijā pasniegti vairāk nekā 340 tūkstoši zelta medaļu
Olimpisko spēļu bronzas medaļas laureāti pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš (pa kreisi) un Jānis Šmēdiņš.
Citi sporta veidi
2012. gada 22. augusts, 14:43

LMT akcijā pasniegti vairāk nekā 340 tūkstoši zelta medaļu

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļā no Londonas olimpiskajām spēlēm atgriezās Latvijas sportisti, kuri godam pārstāvēja valsti četrgades nozīmīgākajā sporta pasākumā. Katru atlētu un vēl vienu viņa iedvesmotāju īpaši sumināja „Latvijas Mobilais Telefons”, pasniedzot zelta medaļu.

„Latvijas Mobilā Telefona” aicinājums pateikties un novērtēt cilvēkus, kuri virzījuši uz panākumiem un atbalstījuši īstajā brīdī, Londonas olimpisko spēļu laikā aizrāvis sociālā tīkla Draugiem.lv lietotājus. Akcijā „Katrs ir zelta medaļas vērts” nosūtīts vairāk nekā 340 tūkstoši virtuālo zelta medaļu un tās saņēmuši vairāk nekā 156 tūkstoši cilvēku.

Īpašas godalgas tika pasniegtas arī katra Latvijas olimpieša izvēlētam iedvesmotājam — trenerim vai kādam no vecākiem. Savukārt, atgriežoties no Londonas, zelta medaļas saņēma arī paši Latvijas olimpieši. Akcijas laikā „Latvijas Mobilais Telefons” apzināja katra Latvijas olimpieša iedvesmotāju un nogādāja viņam sportista pateicību zelta medaļas formā. Kopā iedvesmotājiem un pašiem sportistiem tika nogādātas 80 zelta medaļas. Pie tām tika divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs un viņa treneris Ivo Lakučs, olimpiskās bronzas medaļas ieguvēji pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, viņu treneri Aigars Birzulis un Andris Šmēdiņš, šķēpmetējs Zigismunds Sirmais, šķēpmetēju trenere Valentīna Eiduka, savainojuma dēļ Londonā nestartējušais sprinteris Ronalds Arājs juniors un viņa tēvs Ronalds Arājs seniors, šķēpmetēja Madara Palameika un viņas treneris Gints Palameiks, daudzcīņniece Laura Ikauniece ar treneri Andri Austrupu, kā arī pārējie Latvijas olimpiskās vienības dalībnieki un viņu iedvesmotāji.

„Latvijas Mobilā Telefona” prezidents Juris Binde žurnālam „Kas Jauns” atzina: „Ikviena dzīvē ir cilvēki, kuri dažādās dzīves situācijās ir palīdzējuši un atbalstījuši. Viņu rīcību domās esam novērtējuši ar augstāko apbalvojumu. Par to pārliecinājāmies arī akcijas laikā, kad desmitiem tūkstošu cilvēku izmantoja iespēju nosūtīt virtuālo pateicību — zelta medaļu. Zelta medaļas vērts ir arī katrs mūsu olimpietis, kurš pārstāvēja Latviju olimpiskajās spēlēs. Izmantojot iespēju, vēlos pateikties visiem mūsu sportistiem, viņu treneriem, ģimenes locekļiem un Latvijas Olimpiskajai komitejai par ieguldīto darbu, nesot Latvijas vārdu pasaulē.”

Karlīna Timofejeva/Foto: Guntis Gulbis, Evija Trifanova/LETA, Ieva Čīka/LETA