Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kima Klijstersa ar zaudējumu noslēdz tenisistes karjeru
Pazīstamā Beļģijas tenisiste Kima Klijstersa pielkusi punktu savai profesionālajai karjerai.
Citi sporta veidi

Kima Klijstersa ar zaudējumu noslēdz tenisistes karjeru

Jauns.lv

Pazīstamā Beļģijas tenisiste Kima Klijstersa trešdien ar zaudējumu ASV atklātā čempionāta otrās kārtas cīņā noslēdza savu profesionālo karjeru.

Kima Klijstersa ar zaudējumu noslēdz tenisistes ka...

Turnīra 23.numurs Klijstersa ar rezultātu 6-7 (4:7), 6-7 (5:7) piekāpās 18 gadus vecajai Lorai Robsonei no Lielbritānijas.

Šī trīskārtējai ASV atklātā čempionāta uzvarētājai Klijstersai bija pēdējā vienspēle viņas karjerā, jo beļģiete jau maijā paziņoja, ka pēc šī gada ASV atklātā čempionāta noslēgs savu profesionālo karjeru.

"Šeit ir lieliska vieta, kur pielikt punktu karjerai," pēc cīņas izteicās Klijstersa. "Vienīgi cerēju, ka tas nenotiks šodien [trešdien]. Kopumā spēlēju labu tenisu, taču mača beigās man pietrūka spēka."

"ASV atklātajā čempionātā vēl spēlēšu dubultspēļu turnīrā, bet karjerai vienspēlēs nu pielikts punkts," piebilda beļģiete.

Klijstersa pirmoreiz beidza savu karjeru 2007.gada maijā, jo 23 gadu vecumā nolēma sākt ģimenes dzīvi. Tomēr pēc viena gada un trim mēnešiem viņa nolēma atgriezties tenisa kortā, jau gandrīz uzreiz triumfējot ASV atklātajā čempionātā un šo titulu aizstāvot arī gadu vēlāk.

2011.gadā Klijstersa triumfēja arī Austrālijas atklātajā čempionātā un vēlāk pirmoreiz piecu gadu laikā pakāpās uz WTA ranga pirmo vietu. Šobrīd viņa rangā atrodas 25.pozīcijā.

Tikmēr šobrīd WTA ranga 89.vietā esošo Robsoni trešajā kārtā sagaida spēkošanās ar turnīra devīto raketi Na Li no Ķīnas, kura trešdien ar 6-4, 6-4 pieveica austrālieti Keisiju Delakvu.

Kopumā turnīrs joprojām iztiek bez ļoti lieliem pārsteigumiem. Sieviešu sacensībās no izliktajām tenisistēm vēl zaudēja krieviete Anastasija Pavļučenkova (izlikta ar 17.numuru) un Klijstersas tautiete Janīna Vikmeijere (25.).

Tikmēr pie pārliecinošām uzvarām otrajā kārtā tika visas galvenās favorītes.

Pašreizējā turnīra čempione Samanta Stosura no Austrālijas, kura šogad izlikta ar septīto numuru, ar 6-3, 6-0 pieveica rumānieti Edinu Galovicu, bet WTA ranga līdere Viktorija Azarenka no Baltkrievijas ar 6-2, 6-2 pārspēja citu beļģieti Kirstenu Flipkensu.

Salīdzinoši vieglas uzvaras divos setos izcīnīja arī ar trešo numuru izliktā krieviete Marija Šarapova, turnīra piektais numurs Petra Kvitova no Čehijas, vēl viena krieviete Nadežda Petrova, kura izlikta ar izlikta ar 19.numuru, ķīniete Dzji Žeņa, kurai ticis 28.numurs un sacensību 31.rakete Varvara Ļepčenko no ASV.

Savukārt panākumus trīs setos svinēja ar 11.numuru izliktā francūziete Mariona Bartolī un čehiete Lūsija Safarova, kurai turnīrā ticis 15.numurs.

Vīriešu turnīrā tikmēr pie uzvaras pirmās kārtas cīņā tika ar ceturto numuru izliktais spānis Davids Ferrers, kurš ar 6-4, 6-2, 7-6 (7:3) pieveica Kevinu Andersonu no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR).

Starp pirmā desmitnieka tenisistiem pie panākumiem pirmajā kārtā trešdien tika arī argentīnietis Huans Martins del Potro, serbs Janko Tipsarevičs un mājinieks Džons Isners, bet no izliktajiem sportistiem zaudēja itālis Andreass Sepi (26.), krievs Mihails Južnijs (28.) un Viktors Troickis no Serbijas (29.).

Kā ziņots, Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis trešdien pirmajā kārtā ar 3-6, 4-6, 6-4, 7-5, 6-3 uzvarēja pieredzējušo vācieti Tomiju Hāsu, kurš bija izlikts ar 21.numuru.

Citviet jau trešo kārtu trešdien sasniedza Londonas olimpisko spēļu čempions Endijs Marejs no Lielbritānijas, kurš šajā turnīrā izlikts ar trešo numuru. Viņš otrajā kārtā ar 6-2, 6-1, 6-3 pieveica horvātu Ivans Dodidžu.

Ceturtdien pirmās kārtas cīņu sieviešu dubultspēļu turnīrā aizvadīs latviete Līga Dekmeijere, kura pārī ar bosnieti Mervanu Jugiču-Salkiču spēkosies pret mājiniecēm Samantu Kraufordu un Aleksandru Kīku.

Jau vēstīts, ka Anastasija Sevastova aizkļuva līdz sieviešu vienspēļu kvalifikācijas izšķirošajai, trešajai, kārtai, bet nespēja to pārvarēt.

LETA/Foto: AFP/LETA