Godinot bojāgājušos futbola fanus, Mančestras "United" emocionālā mačā pieveic "Liverpool"
Futbolisti ar klusuma brīdi godināja divu policijas darbinieču piemiņu. Fiona Bona (32) un Nikola Hjūdža (23) gāja bojā, pildot dienesta pienākumus.
Futbols
2012. gada 23. septembris, 21:46

Godinot bojāgājušos futbola fanus, Mančestras "United" emocionālā mačā pieveic "Liverpool"

Jauns.lv

Uzvaru Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta spēlē svētdien izcīnīja Mančestras "United" vienība, kas ar rezultātu 2:1 (0:0) izbraukumā pārspēja "Liverpool" futbolistus. Mačs notika, godinot Hilsboro traģēdiju, kurā gāja bojā 96 futbola fani.

Šī bija "Liverpool" komandas pirmā mājas spēle kopš tika publiskots ziņojums par 1989.gada Hilsboro traģēdiju, kad stadionā gāja bojā 96 "Liverpool" fani.

Šajā mačā pirmajā puslaikā vārti netika gūti, bet jau 39.minūtē "Liverpool" komanda palika mazākumā, kad par rupju pārkāpumu noraidīts tika Džondžo Šelvijs.

Turklāt otrā puslaika pirmajā minūtē "Liverpool" pat spēja izvirzīties vadībā, kad Stīvens Džerārds realizēja 11 metru soda sitienu. Zīmīgi, ka Džerārda desmit gadus vecais brālēns bija jaunākais līdzjutējs, kurš gāja bojā Hilsboro traģēdijā.

Tomēr turpinājumā "United" spēlēja sekmīgāk - pēc piecām minūtēm ar skaistu sitienu izlīdzinājumu panāca brazīlietis Rafaels, bet deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām 11 metru soda sitienu realizēja Robins van Pērsijs.

Citā mačā punktus zaudēja pašreizējā čempionvienība Mančestras "City", kas savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Londonas "Arsenal" vienību.

40.minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Džoleons Leskots, bet 82.minūtē izlīdzinājumu panāca Lorāns Kosjeļnijs.

Vēl svētdien Ņūkāslas "United" ar 1:0 (1:0) pārspēja Norvičas "City" vienību, bet Totenhemas "Hotspur" ar 2:1 (0:1) uzvarēja Londonas "Queens Park Rangers".

Kopvērtējuma augšgalā pēc piecām kārtām pirmo vietu ar 13 punktiem ieņem Londonas "Chelsea" komanda, kurai vienu punktu zaudē Mančestras "United". Savukārt pa desmit punktiem ir Liverpūles "Everton" un Vestbromvičas "Albion" kontā.

Tikmēr latviešu aizsarga Kaspara Gorkša pārstāvētā "Reading" vienība ar vienu punktu atrodas pēdējā, 20.pozīcijā.

LETA, AFP/ Foto: AFP