Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kuldam sestie vārti šīs sezonas deviņos mačos
Artūrs Kulda pašlaik ir viens no labākajiem visas KHL vārtu guvējiem.

Kuldam sestie vārti šīs sezonas deviņos mačos

Jauns.lv

Sestos vārtus šosezon pirmdien guva Latvijas aizsargs Artūrs Kulda, palīdzot Novosibirskas "Sibirj" komandai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ar rezultātu 3:0 (2:0, 1:0, 0:0) savā laukumā pārspēt Čerepovecas "Severstaļ"

Kuldam sestie vārti šīs sezonas deviņos mačos...

Kulda mača trešajā minūtē atklāja rezultātu.

Latvijas aizsargs laukumā pavadīja 26 minūtes un 31 sekundi, kas bija lielākais spēles laiks šajā cīņā. Sev atvēlētajā laikā Kulda veica divus metienus pa pretinieku vārtiem, kā arī nopelnīja divu minūšu noraidījumu.

Vēl uzvarētāju komandas labā precīzi meta Kristians Kudročs un Vjačeslavs Soloduhins, bet "Sibirj" vārtsargs Džefs Glass atvairīja 41 pretinieku metienu.

Šosezon aizvadītajos deviņos mačos Kulda tagad guvis sešus vārtus.

Citā spēlē pie panākuma tika latviešu uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvētā Maskavas CSKA vienība, kas savā laukumā ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pieveica Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto pagājušās sezonas Gagarina kausa finālisti Omskas "Avangard".

Sprukts laukumā pavadīja 12 minūtes un 38 sekundes, kuru laikā neveica nevienu metienu pa pretinieku vārtiem un uzvarēja sešos no 11 iemetieniem, kuros piedalījās.

Savukārt Pujacs spēlēja 17 minūtes un 30 sekundes, cīņas gaitā arī neizdarot nevienu metienu pa vārtiem.

Vienīgos vārtus mača 29.minūtē guva Igors Radulovs, bet CSKA komandas vārtsargs Rastislavs Staņa atvairīja 29 sāncenšu metienus.

Citviet pārliecinošu uzvaru izcīnīja latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētā Kazaņas "Ak Bars" komanda, kas savā laukumā ar 6:1 (0:0, 3:0, 3:1) sagrāva Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienību.

Dārziņš, kurš 17.septembra spēlē guva rokas traumu, arī šajā mačā vēl nepiedalījās. Kā atzinis "Ak Bars" vienības preses sekretārs Marats Farhejevs, latvietim ir rokas sasitums un viņa atgriešanās laukumā būs atkarīga no spēlētāja pašsajūtas.

Aizvadītajā cīņā divus vārtus "Ak Bars" labā guva Deniss Abdullins, bet pa reizei precīzi meta Janne Pesonens, Aleksejs Tereščenko, Iļja Ņikuļins un Niko Kapanens. Savukārt "Avtomobilist" komandā vienīgo precīzo metienu izpildīja Rastislavs Špirko.

Tikmēr "sauso" zaudējumu pirmdien piedzīvoja latviešu vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvētā Hantimansijskas "Jugra" komanda, kas izbraukumā ar 0:4 (0:2, 0:2, 0:0) piekāpās sezonu veiksmīgi uzsākušajai jaunajai Čehijas vienībai Prāgas "Lev".

Masaļskis otro maču pēc kārtas uzsāka savas komandas pamatsastāvā, taču pirmajā trešdaļā ielaida divas ripas un otrajā trešdaļā viņu nomainīja Mihails Birjukovs.

Nospēlētajā laikā Masaļskis atvairīja 12 no 14 pretinieku metieniem, kamēr Birjukovs tika galā ar 15 no 17 sāncenšu raidījumiem.

"Lev" komandas labā trīs vārtus guva kanādietis Eriks Kristensens, bet vēl reizi precīzs bija bijušais Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Tomāšs Surovijs.

Savukārt Prāgas kluba vārtsargs Tomāšs Poperle cīņas gaitā atvairīja 27 pretinieku metienus.

Ar 21 punktu deviņās spēlēs "Ak Bars" pašlaik atrodas Austrumu konferences un arī visas līgas kopvērtējuma galvgalī. "Sibirj" komanda ar 20 punktiem deviņos mačos ieņem otro vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, "Avangard" hokejisti ar astoņiem punktiem deviņās cīņās ir desmitajā vietā, bet "Jugra" ar trīs punktiem astoņās spēlēs šajā pašā konferencē ieņem pēdējo, 12.vietu.

Tikmēr Rietumu konferences kopvērtējumā CSKA hokejisti ar 16 punktiem deviņās spēlēs ieņem otro vietu, bet "Lev", kurā ģenerālmenedžera funkcijas pilda latvietis Normunds Sējējs, ar 20 punktiem deviņās spēlēs šobrīd ir Rietumu konferences līdervienība.

Regulārajā čempionātā katra komanda (14 komandas Rietumu konferencē un 12 vienības Austrumu konferencē) aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Regulārais čempionāts noslēgsies 2013.gada 7.februārī, bet Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītais mačs, ja tāds būs nepieciešams, risināsies 19.aprīlī.

LETA/ Foto: Edijs Pālens/ LETA