Aija Putniņa iekļuvusi Spānijas basketbola čempionāta pirmās kārtas simboliskajā izlasē
Latvijas izlases basketboliste Aija Putniņa veiksmīgi iesākusi sezonu spēcīgajā Spānijas čempionātā.
Basketbols
2012. gada 15. oktobrī, 16:04

Aija Putniņa iekļuvusi Spānijas basketbola čempionāta pirmās kārtas simboliskajā izlasē

Jauns.lv

Latvijas izlases basketboliste Aija Putniņa iekļuvusi Spānijas čempionāta pirmās kārtas simboliskajā izlasē.

Aija Putniņa iekļuvusi Spānijas basketbola čempion...

Pamplonas "UNB Obenasa" komandu pārstāvošā Putniņa pirmajā mačā palīdzēja savai vienībai ar 84:59 (16:18, 26:24, 13:6, 29:11) pieveikt Velvas "Toyota Recreativo Conquero" komandu.

Šajā mačā latviete nospēlēja 38 minūtes, kuru laikā guva 26 punktus, realizējot astoņus no 14 izpildītajiem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un četrus no sešiem soda metieniem.

Tāpat Putniņa izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un izprovocēja piecus noteikumu pārkāpumus, kas deva 25 efektivitātes koeficienta punktus, kas viņu organizatoriem lika iekļaut starp kārtas piecām vērtīgākajām spēlētājām.

Citā Spānijas čempionāta pirmās kārtas mačā Elīnas Dillones pārstāvētā "Gran Canaria" komanda ar 66:59 (27:13, 10:18, 11:12, 18:16) savā laukumā pieveica "Cadi ICG Software" vienību, kurā šosezon cīnīsies cita latviete Sabīne Niedola.

Dilone 38 spēlēto minūšu laikā guva deviņus punktus, realizējot vienu no četriem divpunktu metieniem, divus no deviņiem raidījumiem no tālmetiena distances un vienu no diviem soda metieniem. Vēl viņa izcīnīja divas atlēkušās bumbas un nopelnīja četras piezīmes, kas deva -5 efektivitātes koeficienta punktus.

Savukārt Niedola 28 minūšu laikā izcēlās ar astoņiem punktiem, realizējot četrus no desmit divpunktu metieniem. Latviete arī izcīnīja divas bumbas zem groziem un tika pie diviem efektivitātes koeficienta punktiem.

Spānijas sieviešu basketbola čempionātā, ko piemeklējusi ievērojama finansiālā krīze, šosezon pamatturnīrā spēlēs tikai desmit komandas, turklāt pašlaik praktiski neviena no tām nav spējusi nodrošināt 12 basketbolistes pieteikumā.

Kā ziņots, pēc pagājušās sezonas finansiālu problēmu dēļ tika likvidēta Spānijas sieviešu basketbola komanda Valensijas "Ros Casares", kas vēl tikai divus mēnešus pirms tam bija uzvarējusi FIBA Eirolīgas turnīrā un arī kļuva par valsts čempioni.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA