Vācija un Spānija izlaiž uzvaras Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs; Anglijas spēli pārceļ
Rasmuss Elms (centrā) ar komandas biedriem priecājās par gūtajiem ceturtajiem vārtiem mačā ar Vācijas izlasi.
Futbols
2012. gada 17. oktobris, 09:56

Vācija un Spānija izlaiž uzvaras Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs; Anglijas spēli pārceļ

Jauns.lv

Dramatiski uzvaras 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra mačos otrdien izlaida Vācijas un Spānijas valstsvienības, turklāt vācieši nespēja noturēt četru vārtu pārsvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Savukārt Varšavā plānotā Anglijas futbola izlases spēle ar Poliju spēcīga lietus dēļ pārcelta uz trešdienu.

Dramatiskākais mačs risinājās Berlīnē, kur Eiropas zonas C apakšgrupas ietvaros Vācija izvirzījās ar 4:0 vadībā pret Zviedriju, tomēr spēle noslēdzās ar rezultātu 4:4 (3:0).

Šajā cīņā līdz 56.minūtei Vācijai divus vārtus guva Miroslavs Kloze, bet pa reizei precīzi bija Pērs Mertezakers un Mesuts Ezils.

Pirmos vārtus Zviedrija guva 62.minūtē, kad precīzs bija tās uzbrukuma līderis Zlatans Ibrahimovičs. Vēl pēc divām minūtēm izcēlās Mīkaels Lustigs, 76.minūtē rezultātu līdz minimumam samazināja Jūhans Elmanders, bet izlīdzinājumu kompensācijas laika trešajā minūtē panāca Rasmuss Elms.

Citās šīs grupas spēlēs Īrija izbraukumā ar 4:1 (0:0) pieveica Farēru salas, bet Austrija, pateicoties Marka Janko diviem gūtajiem vārtiem, ar 4:0 (1:0) pārspēja Kazahstānu.

Kopvērtējumā pēc četrām kārtām Vācijai ir desmit punkti, tai ar septiņiem punktiem seko Zviedrija, bet par punktu mazāk ir Īrijai.

Zviedrijas un Vācijas mača vārtu guvumi - video:

Ne mazāk dramatiska bija cīņa Madridē, kurā pašreizējā pasaules un Eiropas čempionvienība Spānija izlaida uzvaru pār Franciju, cīnoties neizšķirti 1:1 (1:0).

Spāņus pirmajā puslaikā vadībā izvirzīja Serhio Ramoss, un jau pirmajā puslaikā viņiem bija iespēja pārsvaru arī dubultot, tomēr Fransesks Favregass nerealizēja 11 metru soda sitienu.

Otrajā puslaikā pārsvars piederēja Francijai un tas rezultātā vainagojās pašā pēdējā mača uzbrukumā - kompensācijas laika ceturtajā minūtē pēc Franka Riberī piespēles ar galvu vārtus guva Olivjē Žirū.

Šī salīdzinošā neveiksme gan neliedza Spānijai līdz 25 mačiem pagarināt bez zaudējumu sēriju oficiālās cīņās.

Spānijas un Francijas mača vārtu guvumi - video:

Paralēli vēl vienā I grupas mačā Baltkrievija ar 2:0 (2:0) pieveica Gruziju.

Kopvērtējumā tagad Spānijai un Francijai ir pa trim punktiem septiņos mačos, bet trešā ar četriem punktiem četrās cīņās ir Gruzija.

Baltkrievijas un Gruzijas pilns spēles ieraksts - video:

Skandalozu slavu ieguvis arī šī gada Eiropas čempionāta centrālajā stadionā Varšavā paredzētais mačs starp Angliju un Poliju, kas otrdien tā arī netika aizvadīts. Spēcīga lietus un pārplūduša laukuma dēļ cīņa sākotnēji tika pārcelta par pāris stundām, bet vēlāk tika nolemts, ka to aizvadīs trešdien plkst.18 pēc Latvijas laika, turklāt tā risināsies Plockas pilsētā.

Zīmīgi, ka stadionam bija iespējams aizvērt jumtu, bet tas tā arī netika paveikts.

Pārsteidzoši noslēdzās arī vēl viena H grupas spēle, kurā Ukraina savā laukumā salīdzinoši negaidīti ar 0:1 (0:1) piekāpās Melnkalnei. Vienīgos vārtus pirmā puslaika izskaņā guva Dežans Damjanovičs.

Savukārt vēl vienā mačā Moldova ar 2:0 (0:0) uzveica Sanmarīno.

Kopvērtējumā tagad Anglijai un Melnkalnei ir pa septiņiem punktiem trijos mačos, bet tām ar četriem punktiem seko Polija un Moldova, kas aizvadījušas attiecīgi divas un četras cīņas. Savukārt vienai no potenciālajām grupas favorītēm Ukrainai, ko gan nomocījušas problēmas ar galveno treneri, ir vien divi punkti trijās cīņās.


LETA/Foto: EPA/LETA