"Malaga" un "Porto" kā pirmie kvalificējas Čempionu līgas astotdaļfinālam
UEFA Čempionu līgas debitante „Malaga” turpina visus pārsteigt.
Futbols

"Malaga" un "Porto" kā pirmie kvalificējas Čempionu līgas astotdaļfinālam

Jauns.lv

Čempionu līgas futbolā astotdaļfinālam otrdien kā pirmie kvalificējās "Malaga" futbolisti no Spānijas un Portugāles klubs "Porto".

"Malaga" un "Porto" kā pirmie kvalificējas Čempion...

Aizvadītajā C apakšgrupas ceturtās kārtas spēlē "Malaga" komanda, kas šosezon piedzīvo savu debiju Eiropas prestižākajā klubu turnīrā, izbraukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar Itālijas vienību "AC Milan".

Pirmā puslaika 40.minūtē viesus vadībā izvirzīja portugāļu pussargs Eliseu, bet 73.minūtē neizšķirtu nodrošināja brazīlietis Alešandrs Patu.

Otrajā šīs grupas spēlē beļģu "Anderlecht" savā laukumā ar 1:0 (1:0) pārspēja Krievijas čempionus Sanktpēterburgas "Zeņit", vienīgos vārtus 17.minūtē gūstot Kongo uzbrucējam Djeumerki Mbokani.

Pēc četrām spēļu kārtām C grupas kopvērtējumā pirmo vietu ar desmit punktiem ieņem "Malaga", kas jau nodrošinājusi kādu no pirmajām divām pozīcijām grupu turnīra noslēgumā, bet tai ar attiecīgi pieciem, četriem un trim punktiem seko "AC Milan", "Anderlecht" un "Zeņit" vienības.

Savukārt A apakšgrupā "Porto" viesos cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar Ukrainas komandu Kijevas "Dinamo", kamēr Parīzes "Saint-Germain" no Francijas savu skatītāju priekšā ar 4:0 (1:0) sagrāva Horvātijas komandu Zagrebas "Dinamo".

"Saint-Germain" vienības labā pa vieniem vārtiem guva brazīliešu aizsargs Alekšs, Blaiss Matuidi, Žeremī Menē un Gijoms Oaro.

Šajā grupā "Porto" pēc četrām kārtām ar desmit punktiem ieņem pirmo vietu un jau gatavojas dalībai izslēgšanas spēlēs, "Saint-Germain" kontā deviņi punkti, Kijevas "Dinamo" futbolisti tikuši pie četriem punktiem, bet Zagrebas "Dinamo" joprojām cīnās bez punktiem.

Aizraujošas cīņas otrdien notika D apakšgrupā, kur Anglijas čempioni Mančestras "City" savā laukumā nospēlēja 2:2 (1:2) ar Nīderlandes klubu Amsterdamas "Ajax", bet Spānijas čempioni Madrides "Real" cīnījās 2:2 (1:2) ar Vācijas spēcīgāko klubu Dortmundes "Borussia".

Mančestrā notikušajā spēlē viesu komandu līdz 17.minūtei ar 2:0 vadībā izvirzīja pussargs Sīms de Jongs, tomēr līdz cīņas beigām mājinieki paguva atspēlēties - 22.minūtē izcēlās Kotdivuāras pussargs Jaja Turē, bet 74.minūtē precīzs bija argentīnietis Serhio Agvero.

"City" komanda tādējādi turnīrā joprojām cīnās bez uzvarām.

Savukārt Madridē notikušajā spēlē 28.minūtē viesus vadībā izvirzīja Marko Reiss, bet 34.minūtē portugālis Pepe panāca 1:1. Pirmā puslaika izskaņā Madrides kluba aizsargs Alvaro Arveloa raidīja bumbu savas komandas vārtos, atkal dodot vadību "Borussia" komandai, tomēr cīņas priekšpēdējā minūtē neizšķirtu laukuma saimniekiem izrāva vācietis Mesuts Ezils.

Šīs apakšgrupas kopvērtējumā pēc četrām kārtām pirmo vietu ar astoņiem punktiem ieņem "Borussia", kurai ar septiņiem punktiem seko "Real". "Ajax" kontā pašlaik četri punkti, bet "City" komanda iekrājusi vien divus punktus.

Visbeidzot, B grupas otrdienas spēlēs Gelzenkirhenes "Schalke 04" no Vācijas savā laukumā cīnījās neizšķirti 2:2 (1:2) ar Anglijas klubu Londonas "Arsenal", bet Grieķijas komanda Pireju "Olympiacos" ar 3:1 (1:0) savu skatītāju priekšā pārspēja Francijas čempionus "Montpellier".

Gelzenkirhenē notikušajā cīņā viesi nenoturēja divu vārtu pārsvaru, kuru līdz 26.minūtei tiem dāvāja Teo Valkots un francūzis Olivjē Žirū. Pirmā puslaika izskaņā vienus vārtus laukuma saimniekiem atguva Nīderlandes uzbrucējs Klāss Jans Huntelārs, bet 67.minūtē 2:2 panāca Peru izlases uzbrucējs Džefersons Farfans.

Šīs grupas kopvērtējumā pašlaik pirmo vietu ar astoņiem punktiem ieņem "Schalke 04", bet tai ar septiņiem punktiem seko "Arsenal". "Olympiacos" kontā seši punkti, bet "Montpellier" futbolisti iekrājuši vienu punktu.

E, F, G un H apakšgrupas komandas savas ceturtās kārtas spēles izspēlēs trešdien.

Pēc divu apļu aizvadīšanas katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs turnīra astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Savukārt UEFA Čempionu līgas fināls plānots 2013.gada 25.maijā Vemblija stadionā Londonā.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā turnīrā triumfēja Anglijas komanda Londonas "Chelsea", kas finālmačā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā uzvarēja Vācijas vienību Minhenes "Bayern".

LETA/Foto: EPA/LETA