„Dinamo” pret „Avtomobilist” - KHL vājāko komandu cīņa
Zīmīgi, ka šie abi klubi ir ne vien vājākie pašlaik KHL, bet arī abām ir pārliecinoši sliktākā gūto ielaisto vārtu starpība. Rīdziniekiem ir līgas sliktākais uzbrukums savukārt "Avtomobilist" - sliktākā aizsardzība.
2012. gada 7. decembris, 10:01

„Dinamo” pret „Avtomobilist” - KHL vājāko komandu cīņa

Jauns.lv

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo", turpinot sezonas garāko četru spēļu izbraukuma sēriju, šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā sacenšas ar Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandu.

Mačs starp KHL Rietumu un Austrumu konferenču šā brīža vājākajām vienībām sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika. To tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB), bet no plkst.22.10 spēli ierakstā rādīs arī "TV6".

Abas komandas iepriekš savā starpā tikās 26.oktobrī Liepājā, kad Rīgas "Dinamo" uzvarēja ar 6:3.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" komanda šo sezonu aizvada neveiksmīgi un arī pašlaik turpina četru zaudējumu sēriju.

Šī rīdziniekiem būs trešā no četrām izbraukuma sērijas spēlēm. Pirmajā mačā ar Latvijas klubs ar 1:3 piekāpās Čeļabinskas "Traktor" vienībai, bet trešdien ar 2:7 zaudēja Magņitogorskas "Metallurg". Sērijas pēdējā mačā Latvijas klubs svētdien sacentīsies ar Minskas "Dinamo", bet pēc tam sāksies starptautisko spēļu pārtraukums.

Kā ziņots, mačā Magņitogorskā Rīgas "Dinamo" rindās debitēja augumā raženais centra uzbrucējs Vitālijs Pavlovs. 23 gadus vecais Pavlovs vasarā noslēdza divvirziena līgumu ar rīdziniekiem, tomēr jau pavisam drīz tika nosūtīts uz Somijas otrās līgas - "Mestis" - komandu Joensū "Jokipojat". Savukārt pirmdien tika paziņots par viņa pievienošanos "Dinamo".

Tāpat Magņitogorskā pēc vairāk nekā mēnesi ilgas rokas traumas ārstēšanas laukumā atgriezās iepriekš savainotais aizsargs Krišjānis Rēdlihs. Uz šo izbraukuma sēriju devies arī jaunais vārtsargs Rihards Cimermanis. Savukārt šajā sērijā Latvijas klubam jāiztiek bez savainotā aizsarga Oskara Cibuļska.

Rīgas "Dinamo" uz izbraukuma sēriju līdzi devušies trīs vārtsargi - Māris Jučers, Mīkaels Telkvists un Cimermanis; astoņi aizsargi - Guntis Galviņš, Jēkabs Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Matjē Karls, Rodrigo Laviņš, Mārtiņš Porejs un Krišjānis Rēdlihs; kā arī 16 uzbrucēji - Mārtiņš Karsums, Džeimijs Džonsons, Miks Indrašis, Aleksandrs Ņiživijs, Pols Šekura, Aleksandrs Žirū, Kaspars Daugaviņš, Andris Džeriņš, Ģirts Ankipāns, Raitis Ivanāns, Māris Bičevskis, Gints Meija, Elvijs Biezais, Gunārs Skvorcovs, Roberts Bukarts un Pavlovs.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 29 punktiem 32 spēlēs atrodas pēdējā, 14.pozīcijā, no "play-off" zonas joprojām atpaliekot par 14 punktiem.

Visas līgas kopvērtējumā Latvijas klubs atrodas priekšpēdējā, 25.pozīcijā, apsteidzot vien "Avtomobilist" vienību, kas ar 24 punktiem 33 cīņās ieņem pēdējo, 12.vietu Austrumu konferencē.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA