Basketbols
2012. gada 9. decembris, 23:22

"Ņižņij Novgorod" komandas galvenais treneris pēc zaudējuma "VEF Rīga" vaino tiesnešus

Jauns.lv

Ņižņijnovgoroda (Krievija), 9.dec., LETA. Krievijas komanda "Ņižņij Novgorod" Latvijas čempioniem "VEF Rīga" VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta spēlē piekāpusies tiesnešu darbības dēļ, uzskata vienības galvenais treneris Zorans Lukičs.

Kā ziņots, svētdien aizvadītajā cīņā "VEF Rīga" izbraukumā pārspēja pretiniekus ar 86:82.

"Šis mums bija ļoti nepatīkams zaudējums, skatoties no turnīra tabulas viedokļa," pēc cīņas izteicās Lukičs. "Ja mēs būtu uzvarējuši, izlīdzinātu ar "VEF Rīga" uzvaru un zaudējumu attiecību, tomēr pie neizšķirta rezultāta Primožs Brežecs nopelnīja tehnisko piezīmi uzbrukumā pēc kā atgūt psiholoģisko pārsvaru jau bija grūti."

Šī epizode risinājās trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām pie rezultāta 82:82. Atlikušajā laikā mājinieki vairs punktus nespēja gūt.

"Neapspriedīšu tiesāšanu, tomēr nepieciešams atzīt, ka šodien mana komanda pieļāva daudz tehniskā brāķa," atzina Lukičs. "Tikai pirmajā ceturtdaļā desmit reizes zaudējām bumbu. Pēc tam spējām spēli sakārtot, tomēr tad šī vienīgā epizode pagrieza spēli par labu pretiniekiem."

B apakšgrupas kopvērtējumā "VEF Rīga" pēc šī mača ar sešām uzvarām astoņos mačos nostiprinājās trešajā vietā, bet Ņižņijnovgorodas klubs ar četriem panākumiem atrodas septītajā pozīcijā.

VTB līgas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Astotdaļfinālā sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls - līdz trijām uzvarām.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" basketbolistiem tikai nedaudz pietrūka, lai kvalificētos VBL izslēgšanas mačiem.


LETA