Putniņai 20+13 Spānijas čempionāta mačā
Aija Putniņa aizvadījusi savu kārtējo veiksmīgo spēli spēcīgajā Spānijas čempionātā.
Basketbols
2012. gada 16. decembris, 19:19

Putniņai 20+13 Spānijas čempionāta mačā

Jauns.lv

Ar "double-double" Spānijas sieviešu basketbola čempionāta spēlē sestdien izcēlās latviete Aija Putniņa, bet viņas pārstāvētā "UNB Obenasa" komanda ar 56:49 (23:10, 15:17, 13:9, 5:13) izbraukumā uzvarēja "Hondarribia-Irun" vienību.

Putniņa laukumā pavadīja visas 40 minūtes, kuru laikā guva 20 punktus, kļūstot par mača rezultatīvāko spēlētāju. Viņa realizēja septiņus no 13 divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem.

Vēl latvietes kontā desmit atlēkušās bumbas, kas bija labākais rādītājs spēlē, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi, trīs kļūdas un 19 efektivitātes koeficienta punkti, kas arī bija labākais rādītājs mačā.

"UNB Obenasa" ar šo panākumu pārtrauca piecu zaudējumu sēriju.

Citā spēlē piektdien traumas dēļ jau piekto maču pēc kārtas izlaida latviete Sabīne Niedola, kuras pārstāvētā "Cadi ICG Software" vienība ar 59:77 (19:25, 15:13, 12:18, 13:21) izbraukumā zaudēja Burgosas klubam "Beroil".

"UNB Obenasa" kopvērtējumā ar četrām uzvarām deviņās spēlēs atrodas sestajā pozīcijā, bet "Cadi ICG Software" vienība, kas izcīnījusi trīs uzvaras, ir divas pozīcijas zemāk.

Spānijas sieviešu basketbola čempionātā, ko piemeklējusi ievērojama finansiālā krīze, šosezon pamatturnīrā spēlē tikai 11 komandas, turklāt praktiski neviena no tām nav spējusi nodrošināt 12 basketbolistes pieteikumā.

Pēc pagājušās sezonas finansiālu problēmu dēļ tika likvidēta Spānijas sieviešu basketbola komanda Valensijas "Ros Casares", kas vēl tikai divus mēnešus pirms tam bija uzvarējusi FIBA Eirolīgas turnīrā un arī kļuva par valsts čempioni.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA