Rīgas "Dinamo" Daugaviņa atvadu mačā piekāpjas Doņeckas "Donbass". FOTO
Kaspars Daugaviņš, visticamāk, ir aizvadījis savu pēdējo spēli šosezon KHL.

Rīgas "Dinamo" Daugaviņa atvadu mačā piekāpjas Doņeckas "Donbass". FOTO

Jauns.lv

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien savā laukumā ar rezultātu 1:4 (1:2, 0:1, 0:1) zaudēja Ukrainas vienībai Doņeckas "Donbass", ko pārstāv latviešu aizsargs Oskars Bārtulis.

Rīgas "Dinamo" Daugaviņa atvadu mačā piekāpjas Doņ...

Tā kā svētdien panākta principiāla vienošanās par Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta beigām, šis bija pēdējais mačs Rīgas "Dinamo" rindās uzbrucējam Kasparam Daugaviņam, kurš drīzumā atgriezīsies Otavas "Senators" vienības rīcībā. Daugaviņš aizbraukšanas faktu apstiprinājis sarunā ar "TV6", piebilstot, ka no "Senators" neviens ar viņu vēl nav kontaktējies, tomēr pēc sarunām ar saviem kolēģiem noprotams, ka uzbrucējs Rīgu pametīs jau tuvākajās dienās.

Daugaviņš "Dinamo" rindās aizvadīja 35 spēles, kurā guva piecus vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles.

Svētdienas mačā Latvijas kluba labā vārtus guva Aleksandrs Žirū, kurš bijis precīzs jau piecos mačos pēc kārtas. Savukārt "Donbass" rindās precīzi bija Sergejs Varlamovs, Vaclavs Nedorosts, Jevgēņijs Dadonovs un Aleksejs Poņikarovskis.

Spēli abas komandas iesāka ļoti piesardzīgi, ievērību pirmajās minūtēs izpelnoties vien Ginta Meijas reidam uz pretinieku vārtiem, kas gan par spīti teicamai pozīcijai beidzās vien ar izgrūstiem vārtiem. Trešdaļas astotajā minūtē "Dinamo" izdevās izmantot pretinieku kļūdu uzbrukuma zonā, kad Daugaviņš pēc lieliska individuālā snieguma atrada nepiesegtu Žirū, kurš ar plaukstas metienu pārspēja "Donbass" vārtsargu Janu Laco. Izlīdzinājumu viesi gan panāca jau pēc 35 sekundēm, partnera piespēlei pilnīgi nepiesegtu Mīkaela Telkvista sargāto vārtu priekšā atrodot Varlamovu, kurš panāca 1:1.

Trešdaļas turpinājumā pēc Bārtuļa noraidījuma "Dinamo" nesekmīgi spēlēja vairākumā, pēc kura abas vienības atkal laukumā darbojās izteikti piesardzīgi. Kad jau šķita, ka pirmajā trešdaļā vārti vairs netiks gūti, 39 sekundes pirms tā noslēguma "Donbass" vadībā izvirzīja Nedorosts, atkal pārspējot Telkvistu no pašas vārtu priekšas.

Otro trešdaļu abas komandas iesāka daudz aktīvāk, uzbrucējiem liekot visu savu meistarību vārtos demonstrēt gan Telkvistam, gan Laco. Sestajā minūtē asumos pie "Donbass" vārtiem iesaistījās Raitis Ivanāns un Māris Bičevskis, bet drīz pēc tam divas labas iespējas gūt vārtus neizmantoja Andris Džeriņš. Kas neizdevās rīdziniekiem, trešdaļas devītajā minūtē padevās Dadonovam - viņš ar lielisku individuālo sniegumu, vienatnē apspēlējot teju visu "Dinamo" komandu, panāca 3:1 viesu labā.

Arī cīņas turpinājumā neliels pārsvars ripas kontrolē un jūtams pārākumus metienos pa vārtiem piederēja "Dinamo" komandai, taču par izmaiņām uz rezultāta tablo tas negādāja. "Donbass" hokejisti savās darbībās bija ļoti piesardzīgi, tāpēc mājinieki bija spiesti pārsvarā par ripu cīnīties pie laukuma sānu apmalēm.

Arī trešo trešdaļu "Dinamo" sāka aktīvi un izveidoja vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, sagādājot daudz darba "Donbass" vārtsargam Laco. Mājinieku pārsvaram apsīkt lika Ģirta Ankipāna noraidījums trešdaļas piektajā minūtē, kam uzreiz sekoja arī Ivanāna došanās uz noraidīto soliņu. Izturējuši spēli mazākumā, "Dinamo" pakāpeniski atguva teritoriālu pārsvaru un trešdaļas vidū divreiz nokļuva ļoti tuvu vārtu guvumam - vispirms ripu pa sāncenšu vārtu pārliktni raidīja Žirū, bet brīdi vēlāk teicamu iespēju neizmantoja Mārtiņš Karsums un Miks Indrašis.

Sešas minūtes pirms cīņas beigām izgājienu viens pret vienu ar Telkvistu neizmantoja Nedorosts, bet trīs minūtes vēlāk Telkvista vietā pēc pusminūtes pārtraukuma apspriedes laukumā tiku sūtīts sestais spēlētājs. Šādu situāciju sev ātri vien par labu izmantoja "Donbass" komanda, kad Poņikarovskis ar metienu tukšos vārtos panāca 4:1.

Treneri mačam atkal bija pieteikuši sešus aizsargus un 13 uzbrucējus. Šajā spēlē malā palika aizsargi Rodrigo Laviņš un Kristaps Sotnieks, kā arī trīs uzbrucēji - Aleksandrs Ņiživijs, Vitālijs Pavlovs un Gunārs Skvorcovs.

"Donbass" komandas galvenais treneris ir Latvijā labi pazīstamais Jūliuss Šuplers, bet par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs. Šī Ukrainas klubam ir pirmā sezona KHL.

Abas komandas iepriekš savā starpā bija tikušās vienu reizi, kad oktobra sākumā doņeckieši savā laukumā izcīnīja uzvaru ar rezultātu 4:2.

Bārtulis šosezon aizvadījis 29 spēles, kuru laikā guvis trīs vārtus un izdarījis divas rezultatīvas piespēles. Šajā mačā viņš darbojās trešajā aizsargu pārī, laukumā pavadot 19 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā atzīmējās ar vienu metienu pa vārtiem un divām noraidījuma minūtēm.

Bārtulis šosezon aizvadījis 29 spēles, kuru laikā guvis trīs vārtus un izdarījis divas rezultatīvas piespēles.

Kā ziņots, šī gada pirmajā spēlē Rīgas "Dinamo" ceturtdien ar 3:2 izbraukumā pārspēja Baltkrievijas vienību Minskas "Dinamo". Rīgas "Dinamo" hokejisti divas uzvaras pēc kārtas nav spējuši izcīnīt jau kopš oktobra pirmās puses.

Pēc mača ar "Donbass" vienību 10.janvārī rīdziniekiem izbraukumā būs jāsacenšas ar Maskavas "Spartak", turpinājumā tā no 16. līdz 22.janvārim aizvadīs četras cīņas savā laukumā, bet tad Latvijas klubam būs jādodas uz Tālajiem Austrumiem sezonas pēdējā izbraukuma sērijā.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 42 punktiem 41 spēlē ieņem 12.vietu Rietumu konferencē. 11 spēles pirms regulārā čempionāta beigām rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 11 punktiem. Savukārt "Donbass" ar 55 punktiem ieņem septīto vietu Rietumu konferencē.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentās ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Rīgas "Dinamo" zaudē Bārtulim un Šupleram

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA