Rīgas "Dinamo" pārliecinoši pārspēj Maskavas "Spartak" vienību
Vārtus "Dinamo" komandas labā guva Andris Džeriņš, Aleksandrs Žirū, Mārtiņš Karsums un Miks Indrašis, bet "Spartak" vienības rindās vienīgo reizi izcēlās Ņikita Ščitovs.
2013. gada 10. janvāris, 19:41

Rīgas "Dinamo" pārliecinoši pārspēj Maskavas "Spartak" vienību

Jauns.lv

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" vienā no pēdējām Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta izbraukuma spēlēm ceturtdien ar rezultātu 4:1 (0:0, 2:0, 2:1) pārliecinoši uzvarēja Maskavas "Spartak" vienību.

Vārtus "Dinamo" komandas labā guva Andris Džeriņš, Aleksandrs Žirū, Mārtiņš Karsums un Miks Indrašis, bet "Spartak" vienības rindās vienīgo reizi izcēlās Ņikita Ščitovs.

Pirmo trešdaļu aktīvāk uzsāka viesi no Rīgas, kad divus metienu pa slovāka Jana Lašāka sargātajiem vārtiem izdarīja "Dinamo" otrās maiņas spēlētāji Gunārs Skvorcovs un Žirū. Turpinājumā spēles ritms izlīdzinājās un abu komandu spēlētāji aktīvi apdraudēja pretinieku vārtus, taču neprecīzi. Trešdaļas desmitajā minūtē divu minūšu noraidījumu par bīstamu spēli ar augstu paceltu nūju nopelnīja Miks Indrašis, tomēr mājinieki viena vīra pārsvaru izmantot nespēja. Trīspadsmitajā minūtē "Dinamo" vienības galvenā trenera amata pienākumu veicējs Artis Ābols nolēma veikt vārtsargu maiņu - Mīkaela Telkvista vietā vārtos devās Māris Jučers.

Pēc piecām minūtēm noraidījumu par uzbrukumu spēlētājam bez ripas saņēma mājinieku spēlētājs Deniss Bodrovs, taču neprecīzi vairākuma izspēles laikā meta gan Arvīds Reķis, gan Okars Cibuļskis, gan Žirū. Trešdaļas izskaņā vēl divas reizes "Spartak" vārtsarga modrību pārbaudīja Aleksandrs Ņiživijs un Māris Bičevskis, taču rezultāts uz tablo vairs nemainījās.

Mača otro nogriezni vairākumā uzsāka "Spartak" hokejisti, jo astoņas sekundes pirms pirmās trešdaļas beigām divu minūšu sodu saņēma Džeriņš. Maskavas vienības hokejisti aktīvi apdraudēja Jučera sargātos vārtus, taču rezultātu atklāt nespēja. Trešdaļas piektajā minūtē vēlreiz Rīgas komandu mazākumā atstāja Raitis Ivanāns, bet minūti un 50 sekundes vēlāk mazākumā viesus vadībā izvirzīja Džeriņš.

Devītajā minūtē vēl viena iespēja spēlēt vairākumā bija "Dinamo", tomēr tā atkal palika neizmantota. Pēc noraidītā spēlētāja došanās laukumā iniciatīva joprojām piederēja rīdziniekiem, kuri vēl trīs reizes minūtes laikā mēģināja pārspēt Lašāku. Trešdaļas izskaņā Rīgas klubs nespēja izmantot arī trešo vairākuma iespēju šajā cīņā, bet ceturto iespēju, kas radās mazāk divas minūtes pirms otrā spēles nogriežņa beigām, sekundi pirms došanās otrajā pārtraukumā realizēja Žirū.

Pēdējo trešdaļu ar pārkāpumu uzsāka viesi, bet Rīgas komandas spēlētājiem vajadzēja tikai 13 sekundes, lai realizētu viena vīra skaitlisko pārsvaru. Precīzi meta Karsums, gūstot savus 11.vārtus sezonā. Uzreiz pēc tam noraidījumu nopelnīja "Dinamo" pirmā pāra aizsargs Krišjānis Rēdlihs, bet rīdzinieki prata neitralizēt mājinieku hokejistu centienus pabeigt vairākumu ar rezultatīvu metienu vārtu rāmī. Sešas minūtes un 28 sekundes pirms pamatlaika beigām spēles tiesneši par Indraša kavēšanu izgājienā pret vārtsargu piešķīra soda metienu uz "Spartak" vārtiem. Indrašis bija aukstasinīgs un panāca 4:0 "Dinamo" labā. Vienīgos vārtus mača pēdējā minūtē Maskavas kluba labā guva Ščitovs, kuram rezultatīvi asistēja slovāks Branko Radivojevičs.

Abas komandas iepriekš šosezon savā starpā bija sacentušās vienu reizi, kad septembra beigās Rīgā mājinieki uzvarēja ar rezultātu 5:4.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" komanda uz šo spēli līdzi nebija paņēmusi Gunti Galviņu. Aizsargs, kurš sezonu sāka kā "Dinamo" kapteinis, bet decembrī šos pienākumus nodeva Karsumam, tika atstāts Rīgā kopā ar uzbrucēju Vitāliju Pavlovu.

Neoficiāla informācija liecina, ka aizsargs netika paņemts līdzi uz Maskavu neapmierinošas attieksmes dēļ.

Tikmēr uzbrucējs Roberts Bukarts tika nosūtīts uz "Dinamo" fārmklubu "Liepājas metalurgs", kas sacenšas Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ), bet vārtsargs Kristers Gudļevskis ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu "Rīga" devās izbraukuma sērijā.

Šis rīdziniekiem bija pirmais mačs bez uzbrucēja Kaspara Daugaviņa. Viņš devies uz Kanādu, kur Otavas "Senators" rindās sācis gatavošanos gaidāmajai saīsinātajai Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai.

Tagad Rīgas "Dinamo" no 16. līdz 22.janvārim aizvadīs četras cīņas savā laukumā, bet tad Latvijas klubam būs jādodas uz Tālajiem Austrumiem sezonas pēdējā izbraukuma sērijā.

Kā ziņots, šī gada pirmajā spēlē Rīgas "Dinamo" pagājušajā ceturtdienā ar 3:2 izbraukumā pārspēja Baltkrievijas vienību Minskas "Dinamo", bet svētdien savā laukumā ar rezultātu 1:4 zaudēja Ukrainas vienībai Doņeckas "Donbass", ko pārstāv latviešu aizsargs Oskars Bārtulis.

Rīgas "Dinamo" hokejisti divas uzvaras pēc kārtas nav spējuši izcīnīt jau kopš septembra vidus.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā tagad Rīgas "Dinamo" ar 45 punktiem 42 spēlēs pakāpās uz 12.vietu. Desmit spēles pirms regulārā čempionāta beigām rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 11 punktiem. Savukārt "Spartak" ar 38 punktiem atrodas pēdējā, 14.pozīcijā Rietumu konferencē.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentās ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Video: Rīgas "Dinamo" pret Maskavas "Spartak"

LETA, Foto: Evija Trifanova/LETA