Futbols
2013. gada 19. janvāris, 19:45

Latvijas U-21 futbola izlasei otrais zaudējums Sadraudzības kausā

Jauns.lv

Latvijas U-21 futbola izlase sestdien piedzīvoja zaudējumu arī otrajā Sadraudzības kausa turnīra spēlē. Latvijas jaunie futbolisti ar 0:1 (0:1) piekāpās Tadžikistānai, vienīgos vārtus ielaižot pirmā puslaika beigu daļā.

Pirms tam piektdien Latvija ar 0:3 piekāpās Baltkrievijas vienaudžiem, kas tiek uzskatīti par vieniem no turnīra galvenajiem favorītiem, bet Tadžikistāna ar 1:0 izrāva uzvaru pār Igauniju. Savukārt sestdienas pirmajā spēlē Baltkrievija uzvarēja Igauniju ar 2:1.

Pirms pēdējās kārtas cīņām, kas notiks pirmdien, vietas ceturtdaļfinālā jau gatantējušas Baltkrievija un Tadžikistāna, tomēr cerības vēl ir arī Latvijai un Igaunijai, jo labāko astotniekā iekļūs divas no trim apakšgrupu trešajām spēcīgākajām vienībām.

Sadraudzības kausa turnīrs, kurā jau otro gadu pēc kārtas savā starpā sacenšas bijušās PSRS sastāvā esošo valstu U-21 futbola izlases, Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā risināsies līdz 27.janvārim. Cīņā par prestižo trofeju kopumā iesaistījušās 12 komandas.

Turnīra ceturtdaļfināli risināsies 23.janvārī, pusfināli - 25.janvārī, savukārt fināls un spēles par vietām pirmajā astotniekā paredzētas 27.janvārī.

Jau ziņots, ka izlases galvenā trenera funkcijas uzsācis pildīt Marians Pahars, bet par viņa palīgiem iecelti "Skonto-2" vienības treneris Vitālijs Astafjevs un "Metta"/LU komandas vadītājs Andris Riherts.

Pagājušajā gadā Latvijas U-21 izlase izcīnīja augsto ceturto vietu. Toreiz komandu nesen bija sācis trenēt Nīderlandes speciālists Antons Jore, bet nākamajos mačos viņa darbs vairs nebija tik sekmīgs, un gada turpinājumā Latvijas futbolisti aizvadīja ļoti neveiksmīgas cīņas Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Zīmīgi, ka Baltkrievijas izlasi pagājušā gada turnīrā pārstāvēja U-19 vecuma futbolisti, bet tas tai neliedza sasniegt finālu, kurā tika zaudēts Krievijai.

LETA