Aijai Putniņai "double-double" otrajā Spānijas čempionāta spēlē pēc kārtas
Latvijas izlases uzbrucēja Aija Putniņa turpina aizvadīt lielsku sezonu spēcīgajā Spānijas basketbola čempionātā.
Basketbols
2013. gada 20. janvāris, 21:36

Aijai Putniņai "double-double" otrajā Spānijas čempionāta spēlē pēc kārtas

Jauns.lv

Ar "double-double" otrajā Spānijas sieviešu basketbola čempionāta spēlē pēc kārtas sestdien izcēlās latviete Aija Putniņa, bet viņas pārstāvētā "UNB Obenasa" komanda ar 53:61 (8:17, 15:12, 18:10, 12:22) izbraukumā zaudēja "Gran Canaria" vienībai.

Putniņa laukumā pavadīja pilnas 40 minūtes, kuru laikā guva 20 punktus, kļūstot par savas komandas pārliecinoši rezultatīvāko spēlētāju. Viņa grozā raidīja deviņus no 22 divpunktu metieniem un abus soda metienus, bet kļūdījās vienīgajā tālmetiena mēģinājumā.

Vēl latvietes kontā 11 atlēkušās bumbas, kas bija labākais rādītājs komandā, viena rezultatīva piespēle un labākais efektivitātes koeficients komandā - 19 punkti.

Citā spēlē četrus punktus guva latviete Sabīne Niedola, bet viņas pārstāvētā "Cadi ICG Software" komanda izbraukumā ar 55:52 (15:8, 16:15, 14:11, 10:18) uzvarēja "Bembibre PDM" vienību.

Niedola laukumā pavadīja gandrīz desmit minūtes, realizējot divus no trim divpunktu metieniem, kā arī iekrājot četras atlēkušās bumbas un deviņus efektivitātes koeficienta punktus.

Kopvērtējumā "Cadi ICG Software" un "UNB Obenasa" komandas ar sešām uzvarām 12 spēlēs atrodas attiecīgi piektajā un sestajā vietā.

Spānijas sieviešu basketbola čempionātā, ko piemeklējusi ievērojama finansiālā krīze, šosezon pamatturnīrā spēlē tikai 11 komandas, turklāt praktiski neviena no tām nav spējusi nodrošināt 12 basketbolistes pieteikumā.

Pēc pagājušās sezonas finansiālu problēmu dēļ tika likvidēta Spānijas sieviešu basketbola komanda Valensijas "Ros Casares", kas vēl tikai divus mēnešus pirms tam bija uzvarējusi FIBA Eirolīgas turnīrā un arī kļuva par valsts čempioni.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA