Motobraucējs Dani Pedrosa Japānā piedzīvo baisu kritienu un lauž atslēgas kaulu. VIDEO
Dani Pedrosam Japānas "Grand Prix" kvalifikācija bija pagalam neveiksmīga.
Citi sporta veidi
2016. gada 14. oktobris, 19:01

Motobraucējs Dani Pedrosa Japānā piedzīvo baisu kritienu un lauž atslēgas kaulu. VIDEO

Jauns.lv

Spānijas motobraucējs Dani Pedrosa no "Repsol Honda" komandas piektdien Motegi trasē aizvadītā treniņbraucienā pirms pasaules čempionāta Japānas "Grand Prix" izcīņas piedzīvoja kritienu, kurā lauza atslēgas kaulu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pedrosa, kurš šosezon pasaules čempionātā motošosejā prestižajā "MotoGP" klasē kopvērtējumā ieņem ceturto vietu, krita neilgi pirms treniņbrauciena beigām.

Spānis pats spēja nokļūt līdz medicīnas centram, kur viņam konstatēja labā pleca atslēgas kaula lūzumu. "Repsol Honda" komandas vadība nolēma, ka jau piektdien vakarā Pedrosa dosies uz dzimteni, kur viņam veiks operāciju, tāpēc zem jautājuma zīmes ir pieredzējušā braucēja dalība arī šīs sezonas pēdējos trīs posmos.

Pedrosas vietā Japānas "Grand Prix" izcīņā startēs "Repsol Honda" testbraucējs japānis Hiroši Aojama.

"Viss notika manā pēdējā aplī pirms pēcpusdienas treniņbrauciena beigām. Iebraucot 11 līkumā aizmugurējā riepa palēcās, bet kad atkal pieskārās asfaltam, mani uzsvieda gaisā," kritiena iemeslus skaidroja Pedrosa, kurš šosezon uzvarēja Sanmarīno "Grand Prix" izcīņā, bet vēl divos posmos tika uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Kritienu treniņā piedzīvoja arī īrs Jūdžins Levertijs no "Aspar" komandas, kurš vēlāk tika nogādāts slimnīcā sīkākai izmeklēšanai.

Tikmēr labāko laiku divos treniņbraucienos uzrādīja spānis Horhe Lorenso no "Movistar Yamaha" komandas, kamēr kopvērtējuma līderis Marks Markess, kurš ir Pedrosas komandas biedrs, bija ceturtais ātrākais, kamēr viņa tuvākais sekotājs itālis Valentino Rosi no "Movistar Yamaha" uzrādīja septīto labāko laiku.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 14 posmiem Markess ir vadībā ar 248 punktiem, bet ar 196 punktiem viņam seko Rosi, kamēr Lorenso ir ieguvis 182 punktus. Savukārt Pedrosa bija nopelnījis 155 punktus.

Markess teorētiski jau Japānā var nodrošināt sev trešo pasaules čempiona titulu. Motegi trasē viņš nekad nav uzvarējis, taču 2014.gadā izcīnītā otrā vieta šajā trasē viņam ļāva tikt pie sava otrā pasaules čempiona titula.

Līdz sezonas beigām ir atlikuši četri posmi. Pēc sacensībām Japānā sekos arī posmi Austrālijā un Malaizijā, bet sezona novembrī tradicionāli noslēgsies Spānijas pilsētā Valensijā.

LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA