Deniss Rodmens: Kims Čenuns ir lielisks puisis. FOTO
Šveicē izglītību ieguvušais Kims ir liels basketbola un jo īpaši Rodmena agrākās komandas "Chicago Bulls" fans.
Basketbols
2013. gada 2. marts, 10:08

Deniss Rodmens: Kims Čenuns ir lielisks puisis. FOTO

Jauns.lv

Skandalozais basketbolists Deniss Rodmens piektdien pēc tikšanās ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu nodēvējis diktatoru par "lielisku puisi".

Ziemeļkorejas un ASV attiecības pēc nesenā kodolizmēģinājuma ir saspīlētas, un bijusī NBA zvaigzne kļuvis par pazīstamāko amerikāni, kas ticies ar Kimu.

Kims Čenuns "līdzinās savam vectēvam un tēvam, kuri ir lieliski līderi, viņš ir lielisks puisis, ļoti godīgs un mīl savu sievu", basketbolista teikto atreferē Ķīnas ziņu aģentūra "Siņhua".

Kamēr Phenjana aktīvi veicina Kimu dinastijas locekļu personības kultu, daudzi ziemeļkorejieši ir ļoti nabadzīgi un cieš badu, norādījuši pārbēdzēji un palīdzības sniedzēji.

"Jūs esat ieguvis draugu uz mūžu," Rodmens teica Kimam pēc ceturtdienas basketbola spēles starp Ziemeļkorejas un ASV komandām. Tā beidzās ar neizšķirtu rezultātu.

Rodmena komentārus paziņojumā atreferēja arī Ņujorkā bāzētā mediju kompānija VICE, kas organizēja basketbolista braucienu uz Ziemeļkoreju. Fotogrāfijās no basketbola spēles sportists redzams tumšās saulesbrillēs un cepurē ar nagu, sēžot blakus redzami apmierinātam Kimam Čenunam.

Šveicē izglītību ieguvušais Kims ir liels basketbola un jo īpaši Rodmena agrākās komandas "Chicago Bulls" fans.

Tikmēr ANO Drošības padome joprojām prāto, kā sodīt Ziemeļkoreju par kodolizmēģinājumu 12.februārī, kas izsauca nosodījumu visā pasaulē.

Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA raksta, ka kopīga spēles noskatīšanās esot bijis spontāns lēmums. "Deniss Rodmens devās uz skatītāju zāli, lai paklanītos Kimam Čenunam. Laipni viņu sagaidot, Kims Čenuns ļāva viņam apsēsties blakus," vēsta aģentūra.

Pēc basketbola spēles Kims esot paudis "apmierinātību" ar amerikāņu komandas "Harlem Globetrotters" ierašanos. Viņš cerot, ka līdzīgi sporta pasākumi veicināšot savstarpējo sapratni amerikāņu un ziemeļkorejiešu starpā, vēsta KCNA.

Savukārt Vašingtona uzsver, ka tai ar Rodmena vizīti neesot nekāda sakara. "Mums nav informācijas par visu šī ceļojuma norisi. Pirms tam mēs ar viņu nesazinājāmies, un mums par to nav viedokļa," teica ASV Valsts departamenta runasvīrs Patriks Ventrels. "Amerikāņu privātpersonas var rīkoties, kā uzskata par labāku. Mums nav viedokļa šajā jautājumā, jo tas ir privātpersonas ceļojums."


LETA/Foto: AFP/LETA, EPA/LETA