Perepļotkins pievienojies Igaunijas komandai Narvas "Trans"
Pagājušajā sezonā 28 gadus vecais Andrejs Perepļotkins Karši "Nasaf" vienībā 40 mačos guva astoņus vārtus.
Futbols
2013. gada 6. marts, 11:50

Perepļotkins pievienojies Igaunijas komandai Narvas "Trans"

Jauns.lv

Latvijas pussargs Andrejs Perepļotkins savu karjeru turpinās vienā no spēcīgākajām Igaunijas komandām Narvas "Trans", ko pēdējos gados iecienījuši mūsu valsts futbolisti.

28 gadus vecais Ukrainas futbola audzēknis kopš 2011.gada spēlēja Uzbekistānas komandā Karši "Nasaf", kurai palīdzēja uzvarēt AFC kausā, kas ir Āzijas kontinenta otrs spēcīgākais klubu turnīrs. Pagājušajā sezonā viņš "Nasaf" vienībā 40 mačos guva astoņus vārtus.

Uz Latvijas valstsvienību Perepļotkins nav ticis izsaukts kopš pagājušā gada vasarā notikušā Baltijas kausa turnīra, bet kopumā viņš izlases rindās 36 mačos guvis trīs vārtus.

Pagājušajā gada izskaņā Igaunijas futbolu satricināja spēļu sarunāšanas skandāls, kad tika sākta izmeklēšana pret sešiem "Trans" futbolistiem. Krimināllieta ierosināta par periodu no 2011.gada pavasara.

"Trans" komanda pērn ieņēma ceturto vietu Igaunijas čempionāta kopvērtējumā un to pārstāvēja arī vairāki Latvijas futbolisti - sezonas vidū tās sastāvā bija Aleksejs Kuplovs-Oginskis, Dmitrijs Medeckis, Aleksandrs Abramenko un Dmitrijs Borisovs. Savukārt sezonas noslēgumā sastāvā vairs nebija Borisova, bet trijniekam pievienojās Jevgēņijs Kazura un Nikolajs Zaicevs.

Dažādu aizdomu ēna par spēļu rezultātu sarunāšanu pār "Trans" komandu, ko regulāri pārstāv Latvijas futbolisti, kritusi jau kopš 2008.gada.

Portāls "delfi.ee" apkopojis četrus šādus gadījumus laikā no 2008. līdz 2010.gadam, piebilstot, ka, pēc Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) mērījumiem, manipulēts ticis ar gandrīz visām "Trans" spēlēm Eirokausos.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA