Citi sporta veidi
2013. gada 12. marts, 12:09

Enisai un Boltam piešķir "Laureus" gada labāko sportistu balvas

Jauns.lv

Jamaikas sprinta zvaigzne Useins Bolts un olimpiskā čempione septiņcīņā Džesika Enisa no Lielbritānijas pirmdien tika atzīti par "Laureus World Sports Awards" aizvadītā gada labākajiem sportistiem.

Londonas olimpiskajās spēlēs trīs zelta medaļas izcīnījušais Bolts par gada labāko sportistu atzīts jau trešo reizi.

Bolts nominācijā apsteidza britu daudzdienu velobrauciena "Tour de France" čempionu Bredliju Viginsu, argentīniešu futbolistu Lionelu Mesi, Lielbritānijas garo distanču skrējēju Mo Farahu un Pirmās formulas (F-1) čempionu Sebastjanu Fetelu no Vācijas.

Savukārt Enisa aizvadītajā gadā triumfēja Londonas Olimpiādē.

Tikmēr karjeru beigušais amerikāņu peldētājs Maikls Felpss saņēma "Laureus" īpašo sasniegumu balvu. Kā ziņots, Londonas Olimpiādē sportists kļuva par visu laiku medaļām bagātāko sportistu. Viņš karjeru noslēdza ar 22 godalgām, kuru vidū bija 18 zelti.

Savukārt gada komandas balvu ieguva Eiropas golfa spēlētāji, kas pērn sensacionāli uzvarēja prestižajā Raidera kausa izcīņā.

Kā ziņots, "Laureus World Sports Awards" balvas tiek piešķirtas par izciliem sasniegumiem sportā, sportiskā gara un godīgu sacensību principu ievērošanu cilvēkiem, kuri kalpo par piemēru citiem un uzlabo sava sporta veida tēlu.

"Laureus World Sports Awards" balvas piešķir organizācijas "Laureus World Sports Academy" žūrija, kurā strādā 46 izcili bijušie sportisti un sportistes.

LETA