Savickis: Cerības kausu izcīnīja Ābols ar komandu
Juris Savickis gan neslēpj, ka jautājums par galvenā trenera izvēli vēl ir atklāts.
2013. gada 20. marts, 18:41

Savickis: Cerības kausu izcīnīja Ābols ar komandu

Jauns.lv

Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis pēc komandas uzvaras Cerības kausa finālā sarunā ar aģentūru BNS pauda prieku un bija laimīgs par panākumu, piebilstot, ka šo balvu kopā ar komandu izcīnījis galvenā trenera pienākumu izpildītājs Artis Ābols.

Savickis vērtēja, ka Rīgas "Dinamo" uzvara Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerības kausa izcīņā ir izcils panākums, jo uzvarētas spēcīgas komandas. "Mēs paliksim KHL vēsturē kā pirmie Cerības kausa ieguvēji! Gribu apsveikt visus spēlētājus, trenerus, komandas darbiniekus un, protams, mūsu līdzjutējus. Tiem, kas ticēja mums līdz galam, gribu īpaši pateikties, jo uz pēdējo spēli Rīgā atnāca vairāk par 6000 līdzjutēju," gandarījumu neslēpa Savickis.

Viņš uzsvēra, ka ceļā līdz Cerības kausam Rīgas "Dinamo" uzvarēja stipras komandas. "Ņižņijnovgoroda, Doņecka, Minskas "Dinamo", tās visas ir ļoti labas un nopietnas komandas. Esmu priecīgs par uzvaru, vēl jo vairāk tāpēc, ka komanda rādīja skatāmu hokeju, kuru visiem bija interesanti skatīties. Domāju, ka uzvara Cerības kausā ir pat labāk nekā tām dažām komandām, kas iekļuva Gagarina kausa izcīņā, taču pirmajā kārtā izkrita jau pēc četrām spēlēm," Savickis norādīja uz šā panākumu nozīmīgumu komandas izaugsmē.

Viņš uzsvēra trenera Ābola lomu. "Tieši pateicoties viņam [Ābolam], atraisījās jaunie spēlētāji. Komanda netika ielikta nekādās shēmās un klišejās, bet tika ļauts spēlēt to hokeju, ko mūsu hokejisti vislabāk māk. Tā ir atšķirība ar Peku Rautakallio, kurš vēlējās ielikt komandu kaut kādos rāmjos, bet rezultāts tam nesekoja. Ābols ļāva spēlēt, un arī motivācija komandai bija augstā līmenī," uzsvēra Savickis.

Par Ābola iespējām turpināt darbu galvenā trenera amatā lems Rīgas "Dinamo" padome, taču Savickis uzskata, ka iespējas viņam ir lielas. "Viņš ir ieguvis kausu, un to nevar nenovērtēt. Darbs pie nākamās sezonas komandas veidošanas sākās uzreiz pēc tam, kad bija skaidrs, ka netiekam Gagarina kausa izcīņā. Ir dažādi piedāvājumi gan par spēlētājiem, gan arī treneriem. Galīgo lēmumu treneru jautājumā pieņemsim koleģiāli padomē," paskaidroja kluba padomes vadītājs.

Savickis arī atkārtoja jau iepriekš teikto, ka Cerības kausā iegūtā 15 miljonu rubļu (261 000 latu) naudas balva, kā iepriekš solīts, tiks sadalīta hokejistiem. "Prēmija ir laba, un tā tiks tiem, kas to nopelnīja," piebilda "Dinamo" galvenais amatvīrs.

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA