Fetels aizraujošā cīņā ar Vēberu kļūst par Malaizijas F-1 posma uzvarētāju
Uzvaru Fetels nodrošināja vien pašās sacensību beigās, kad ar drosmīgu un daudzu vērtējumā pārgalvīgu manevru apsteidza Vēberu.
Citi sporta veidi
2013. gada 24. marts, 12:41

Fetels aizraujošā cīņā ar Vēberu kļūst par Malaizijas F-1 posma uzvarētāju

Jauns.lv

Par Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta otrā posma - Malaizijas "Grand Prix" izcīņas - uzvarētāju svētdien kļuva pēdējo trīs sezonu pasaules čempions Sebastjans Fetels.

"Red Bull" vienības vāciešu pilots par sacīkšu uzvarētāju kļuva pēc aizraujošas cīņas ar savu komandu biedru Marku Vēberu no Austrālijas, kurš ierindojās otrajā vietā.

Uzvaru Fetels nodrošināja vien pašās sacensību beigās, kad ar drosmīgu un daudzu vērtējumā pārgalvīgu manevru apsteidza Vēberu.

Vācietim, kurš sacīkstes sāka no pirmās starta vietas, pilota karjerā šī bija 27.uzvara un pirmā šosezon.

Trešajā vietā sacīkstes noslēdza britu braucējs Lūiss Hamiltons no "Mercedes GP" komandas, apsteidzot savu komandas biedru Niko Rosbergu no Vācijas, bet piektais bija "Ferrari" vienības brazīliešu pilots Felipe Masa.

Hamiltons tādējādi pirmo reizi "Mercedes GP" komandas pilota karjerā tika pie vietas uz goda pjedestāla, kas gan lielā mērā viņam padevās pateicoties tam, ka komanda Rosbergam pavēlēja neapdzīt savu pārinieku.

Tikmēr divkārtējais pasaules čempions un Masas spāņu komandas biedrs Fernando Alonso priekšējā spārna problēmu dēļ no sacīkstēm izstājās jau otrajā aplī.

Pirmo sešinieku noslēdza francūžu pilots Romēns Grožāns ("Lotus"), apsteidzot savu komandas biedru un sezonas pirmā posma uzvarētāju Kimi Raikonenu no Somijas, kurš Rosberga bloķēšanas dēļ sacīkstes sāka no desmitās starta vietas.

Vēl pirmajā desmitniekā ierindojās vācietis Niko Hilkenbergs ("Sauber"), meksikānis Serhio Peress ("McLaren") un francūzis Žans Ēriks Verņs ("Toro Rosso").

Pēc diviem posmiem kopvērtējuma līderis ar 40 punktiem ir Fetels, kuš par deviņiem punktiem apsteidz Raikonenu. Trešais ar 26 punktiem ir Vēbers.

Tikmēr Konstruktoru kausa ieskaitē līderi ar 66 punktiem ir "Red Bull", kuriem ar 40 punktiem seko "Lotus" un "Ferrari".

Šosezon 19 posmu garumā sacentīsies 11 komandas (par vienu mazāk nekā pagājušajā sezonā) un 22 braucēji, no kuriem pieci ir sacīkšu debitanti.

LETA, Foto: AFP/LETA