1dienas
19stundas
36minūtes
02sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Ventspils" futbolisti atspēlējas un izrauj dramatisku uzvaru cīņā ar Daugavpils "Daugavu"
Kompensācijas laikā Jurijs Žigajevs, gūstot otros vārtus spēlē, izrāva uzvaru "Ventspils" futbolistiem.
Futbols

"Ventspils" futbolisti atspēlējas un izrauj dramatisku uzvaru cīņā ar Daugavpils "Daugavu"

Jauns.lv

"Ventspils" komanda dramatiskā Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta otrās kārtas cīņā sestdien ar rezultātu 4:3 (0:2) savā laukumā pieveica pagājušās sezonas čempioni un Daugavpils "Daugava".

"Ventspils" futbolisti atspēlējas un izrauj dramat...

Pēc pirmā puslaika "Daugavas" komanda atradās vadībā ar 2:0 un vēl 12 minūtes pirms pamatlaika beigām viesi bija vadībā ar 3:1. Tomēr ventspilnieki ne tikai panāca izlīdzinājumu, bet jau kompensācijas laikā arī Jurijs Žigajevs izrāva uzvaru.

Kopumā šajā mačā Žigajevs guva divus vārtus, bet vēl pa reizei ventspilnieku labā izcēlās Simons Pauļus un Daniils Turkovs. Savukārt "Daugavas" vienībā rezultatīvi spēlēja Andrejs Kovaļovs, Seržiu Žapalau un Jurijs Sokolovs.

Pamatlaika beigās "Daugavas" komandas sastāvā laukumā izgāja Mihails Ziziļevs, kuram šī bija 400. spēle virslīgā karjerā. Viņš ir otrajā vietā starp futbolistiem, kas aizvadījuši visvairāk mačus virslīgā, bet līderim Igoram Korabļovam ir par 75 mačiem vairāk.

Vēl vienā spēlē sestdien Kauguru vidusskolas laukumā Jūrmalā spēkiem mērojas "Jelgavas" un "Jūrmalas" komandas.

Otrās kārtas izspēle iesākās piektdien, kad Jūrmalas "Spartaks" viesos ar 1:0 uzvarēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) komandu.

Līdz ar to virslīgas kopvērtējumā "Ventspils" izvirzījās līderpozīcijā ar sešiem punktiem divās spēlēs, tai ar četriem punktiem seko "Spartaks", bet trīs punkti ir "Liepājas metalurgs" komandas kontā.

Noslēdzošajos kārtas mačos svētdien "Skonto" uzņems čempionāta jaunpienācējus Ilūkstes NSS, bet Rīgas "Daugava" spēkosies ar "Liepājas metalurgu".

Šīs sezonas turnīrā desmit klubi līdz novembrim sacentīsies trīs apļos. Iepriekšējā sezonā desmit komandas aizvadīja četru apļu cīņas.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija kopš 2010.gada.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA