Latvijas hokeja izlase pēdējā pārbaudes spēlē zaudē Francijai
Par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās atzina komandas kapteini Agri Savielu.
2013. gada 28. aprīlis, 20:40

Latvijas hokeja izlase pēdējā pārbaudes spēlē zaudē Francijai

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlase savā pēdējā pārbaudes spēlē pirms gaidāmā pasaules čempionāta svētdien ar rezultātu 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) izbraukumā piekāpās Francijai.

Pirmos divus vārtus mačā guva francūži Kevins Ekvefvils un Tedijs de Kosta. Savukārt otrās trešdaļas beigās rezultātu samazināja Oskars Cibuļskis.

Punktu mačam Francijas izlase pielika divas ar pusi minūtes pirms cīņas beigām, kad, spēlējot mazākumā, izcēlās Damjēns Flerī.

Par labākajiem spēlētājiem šajā mačā tika atzīts Flerī un otrās maiņas aizsargs Agris Saviels.

Kā ziņots, uz šo maču nebija devušies vairāki izlases līderi - vārtsargs Edgars Masaļskis, aizsargi Kristaps Sotnieks, Krišjānis Rēdlihs un Georgijs Pujacs, kā arī uzbrucēji Mārtiņš Cipulis, Lauris Dārziņš, Jānis Sprukts un Roberts Jekimovs.

Masaļskis pašlaik turpina atveseļošanos no pārciestās meniska operācijas. Lai arī viņš aizvada pilnvērtīgus treniņus, nav zināms, kādā formā vārtsargs būs čempionāta laikā.

Šoreiz Latvijas izlases vārtus sargāja Kristers Gudļevskis, bet pirmajā maiņa spēlēja Ronalds Ķēniņš, Miks Indrašis un Koba Jass. Savukārt kapteiņa funkcijas pildīja Saviels.

Nākamās nedēļas sākumā izlasi papildinās aizsargs Artūrs Kulda, kuram noslēgusies sezona Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Iespējams, ka viņš valstsvienībai pievienosies čempionāta norises vietā Helsinkos.

Latvijas izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā tiks nosaukts otrdien, 30.aprīlī.

Francijas hokejisti būs vieni Latvijas izlases pretiniekiem pasaules čempionāta apakšgrupas cīņās.

Kā ziņots, pirmās sešas spēles pirms pasaules čempionāta Latvijas izlase aizvadīja Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēles, pa divām reizēm zaudējot Zviedrijai un Čehijai, bet pret Baltkrieviju uzvaras dalot uz pusēm.

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19.maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Latvijas valstsvienība spēlēs Helsinku apakšgrupā. Pirmajā mačā tā 4.maijā atkal sacentīsies ar pagājušā gada čempionvienību Krieviju, bet vēlāk tiksies arī ar mājiniekiem somiem, pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļniekiem slovākiem, Vāciju, Franciju, Austriju un ASV.

Četras labākās apakšgrupas komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pārbaudes spēlei pret Franciju:

vārtsargi - Kristers Gudļevskis, Māris Jučers (abi - Rīgas "Dinamo");

aizsargi - Mārtiņš Porejs, Oskars Cibuļskis (abi - Rīgas "Dinamo"), Māris Jass (Hannoveres "Scorpions", Vācija), Agris Saviels, Jānis Andersons (abi - Kijevas "Kompanjon", Ukraina), Ralfs Freibergs ("Bowling Green State" universitāte);

uzbrucēji - Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Māris Bičevskis (visi - Rīgas "Dinamo"), Aleksejs Širokovs ("Red Ice", Šveice), Ronalds Ķēniņš ("ZSC Lions", Šveice), Armands Bērziņš ("Kompanjon"), Juris Štāls ("Poprad", Slovākija), Koba Jass (Kladno "Rytiri", Čehija), Kaspars Saulietis (Minskas "Junostj", Baltkrievija), Toms Hartmanis ("Braehead Clan", Lielbritānija).

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA