Latvijas hokeja izlases vārtus spēlē pret Krieviju šodien sargās Māris Jučers
Latvijas hokeja izlases vārtus pirmajā pasaules čempionāta spēlē pret Krieviju sargās Māris Jučers.
2013. gada 4. maijs, 15:31

Latvijas hokeja izlases vārtus spēlē pret Krieviju šodien sargās Māris Jučers

Jauns.lv

Rīta treniņā uz ledus devās Edgars Masaļskis un Kristers Gudļevskis, bet Jučers treniņā nepiedalījās.

Kā zināms, Masaļskim gatavošanos pasaules čempionātam nopietni ietekmēja meniska operācija, kā rezultātā vārtsargs nepiedalījās nevienā pārbaudes spēlē. Savu pēdējo maču Masaļskis aizvadījis 17.februārī.

Izlases treneru korpuss apgalvo, ka Masaļskis, kurš mačam pret Krieviju pieteikts kā otrais vārtsargs, ir gatavs doties laukumā un jūtas labi.

Pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta pārliecinošāku sniegumu demonstrēja Gudļevskis, tāpēc plaši tika uzskatīts, ka viņš apsteidzis Jučeru cīņā par izlases otro numuru.

Latvijas izlases rindās mačam pret Krieviju nav pieteikts diskvalificētais uzbrucējs Koba Jass, bet kā septītais un astotais aizsargs pieteikti Jānis Andersons un Ralfs Freibers.

Uzbrucējs Zemgus Girgensons no Ziemeļamerikas izlasei pievienosies svētdienas pēcpusdienā.

Spēle pret Krieviju, kas Latvijas izlasei būs pirmā čempionātā, šodien sāksies plkst.16.15.

Turpmākajos mačos turnīrā Latvija svētdien spēkosies ar ASV, otrdien sacentīsies ar Austrijas izlasi, ceturtdien, 9.maijā, tiksies ar pagājušā gada pasaules vicečempioni Slovākiju, vēl pēc divām dienām to sagaidīs mačs ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Latvijas hokeja valstsvienības sastāvs mačā ar Krieviju:

vārtsargi - Māris Jučers (Rīgas "Dinamo"), Edgars Masaļskis (Hantimansijskas "Jugra", KHL);

aizsargi - Agris Saviels, Jānis Andersons (abi - Kijevas "Kompanjon", Ukraina), Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, (abi - Rīgas "Dinamo"), Māris Jass (Hannoveres "Scorpions", Vācija), Ralfs Freibergs (Boulinggrīnas "Falcons", NCAA), Artūrs Kulda (Vinipegas "Jets", NHL), Georgijs Pujacs (Omskas "Avangard", KHL);

uzbrucēji - Lauris Dārziņš (Kazaņas "Ak Bars", KHL), Jānis Sprukts (Maskavas CSKA, KHL), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes "ZSC Lions", Šveice), Armands Bērziņš ("Kompanjon"), Andris Džeriņš, Vitālijs Pavlovs, Miks Indrašis, Gints Meija (visi - Rīgas "Dinamo"), Mārtiņš Cipulis (Prāgas "Lev", KHL), Juris Štāls ("Propad", Slovākija), Roberts Jekimovs (Lāpenrantas "SaiPa", Somija), Aleksejs Širokovs ("Red Ice", Šveice).

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA