1dienas
19stundas
27minūtes
32sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Futbols

Uz futbola izlases pārbaudes spēlēm pret Kataru un Turciju izsauc piecus debitantus

Jauns.lv

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs piektdien nosauca kandidātus pārbaudes spēlēm ar Kataras un Turcijas valstsvienībām, kas notiks 24. un 28.maijā, informē Latvijas Futbola federācija.

Uz futbola izlases pārbaudes spēlēm pret Kataru un...

Uz izlasi ir izsaukti 22 spēlētāji – trīs vārtsargi, astoņi aizsargi, deviņi pussargi un divi uzbrucēji. Starkovs norādīja, ka kandidātu sarakstā līdz 20.maijam, kad izlase sāks gatavoties spēlēm, vēl var notikt izmaiņas. Kandidātu sarakstā iekļauti vairāki jauni futbolisti, bet vairāki pieredzējušie spēlētāji šoreiz uz komandu netiks izsaukti. Pieci spēlētāji – Artūrs Vaičulis, Jevgēņijs Nerugals, Vladislavs Gabovs, Gļebs Kļuškins un Valērijs Šabala – nacionālajā izlasē vēl nav spēlējuši.

Uz Kataru Latvijas izlase dosies 22.maija rītā, atpakaļ atgriezīsies 25.maijā, bet pēc divām dienām izlidos uz Vāciju, kur notiks spēle ar Turciju. Ar Katru izlase spēlēs Dohā "Al Saad" stadionā, un spēle sāksies plkst.19.15 pēc Latvijas laika. Savukārt ar Vāciju tā tiksies Duisburgā "Schauinsland-Reisen-Arena" stadionā.

Latvijas izlase gatavojas 2014.gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas turnīra spēlei ar Bosniju un Hercegovinu, kura 7.jūnijā notiks Rīgā "Skonto" stadionā.

Latvijas futbola izlases kandidāti spēlēm ar Kataru un Turciju:

Vārtsargi – Pāvels Doroševs ("Liepājas metalurgs"), Artūrs Vaičulis (Rīgas "Daugava"), Jevgēņijs Nerugals (Daugavpils "Daugava")

Aizsargi – Oskars Kļava ("Azal", Azerbaidžāna), Kaspars Gorkšs ("Wolverhampton Wanderers", Anglija), Deniss Ivanovs ("Baki", Azerbaidžāna), Nauris Bulvītis (Jūrmalas "Spartaks"), Vitālijs Maksimenko ("Yeovil Town", Anglija), Vitālijs Smirnovs (FK "Ventspils"), Vladislavs Gabovs ("Skonto"), Pāvels Mihadjuks (Rīgas "Daugava")

Pussargi – Aleksandrs Fertovs, Ritvars Rugins, Alans Sineļņikovs (visi "Skonto"), Igors Tarasovs, Jurijs Žigajevs (abi FK "Ventspils"), Gļebs Kļuškins (Rīgas "Daugava"), Ivans Lukjanovs ("Volgar", Krievija), Oļegs Laizāns ("Jeņisej", Krievija), Aleksejs Višņakovs ("Baltika", Krievija)

Uzbrucēji – Edgars Gauračs ("Torpedo", Krievija), Valērijs Šabala ("Skonto")

BNS