Ivanovs: Latvijas futbola izlasē jūtama sāncensība
"Līdz ar jauno spēlētāju izsaukšanu šobrīd var novērot sāncensību spēlētāju vidū. Tai ir jābūt un tas nāks par labu Latvijas izlasei," sacīja Deniss Ivanovs.
Futbols
2013. gada 21. maijs, 22:42

Ivanovs: Latvijas futbola izlasē jūtama sāncensība

Jauns.lv

Latvijas futbola izlasē starp spēlētājiem izteikti jūtama konkurence, izcēlis komandas pieredzējušais aizsargs Deniss Ivanovs.

Latvijas futbola izlase pirmdien uzsāka gatavošanos pārbaudes spēlēm izbraukumā ar Kataru un Turciju. Pēc tam 7.jūnijā "Skonto" stadionā Rīgā 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra ietvaros tiks uzņemta Bosnija un Hercegovina.

"Līdz ar jauno spēlētāju izsaukšanu šobrīd var novērot sāncensību spēlētāju vidū. Tai ir jābūt un tas nāks par labu Latvijas izlasei," Ivanova teikto citē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Izbraukuma spēles pret Kataru un Turciju notiks attiecīgi 24. un 28.maijā. No izlases kandidātu sarakstā iekļautajiem 22 kandidātiem bez iepriekšējas spēļu prakses izlasē ir vārtsargi Artūrs Vaičulis un Jevgēņijs Nerugals, aizsargs Vladislavs Gabovs, pussargs Gļebs Kļuškins un uzbrucējs Valērijs Šabala, savukārt seši citi izlases spēlētāji tajā aizvadījuši mazāk par desmit spēlēm.

"Divas pārbaudes spēles ar labiem pretiniekiem pirms cīņas ar Bosniju būs ļoti svarīgas. Tās ļaus spēlētājiem atjaunot saspēli laukumā, un tā būs laba sagatavošanās kvalifikācijas mačam," teicis Ivanovs. "Ja spēsim nezaudēt katrā no trim gaidāmajām spēlēm pret Bosniju un Hercegovinu, Turciju un Kataru, tas priekš mūsu pašreizējās komandas būs labs rezultāts."

Savukārt mačā pret spēcīgo Bosnijas un Hercegovinas izlasi aizsargs izcēlis nepieciešamību pēc līdzjutēju atbalsta. "Tikai ar savu līdzjutēju palīdzību mēs varam cerēt uz pozitīvu rezultātu spēlē ar spēcīgu pretinieku."

Izlases kandidātu sarakstā uz pārbaudes spēlēm šoreiz nav iekļauti vārtsargs Andris Vaņins, pussargs Aleksandrs Cauņa, kā arī uzbrucēji Artjoms Rudņevs un Māris Verpakovskis. Taču tas ļāvis uzaicināt spēlētājus no Latvijas virslīgas.

Uz Kataru komanda dosies 22.maija rītā, bet atpakaļ Latvijā atgriezīsies 25.maijā. Tikmēr uz Vāciju, kur notiks spēle pret Turcijas izlasi, futbolisti dosies 27.maijā un atgriezīsies 29.maijā.

Spēle starp Kataru un Latviju notiks 24.maijā plkst.19.15 "Al Saad" stadionā Dohā, savukārt Turcijas un Latvijas izlašu pārbaudes spēle 28.maijā notiks "Schauinsland-Reisen-Arena" stadionā Vācijas pilsētā Dīsburgā.

Spēli no Dohas tiešraidē būs iespējams redzēt Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Ar Kataras valstsvienību šī būs vēsturē pirmā abu komandu nacionālo izlašu starptautiskā spēle, savukārt ar Turcijas valstsvienību Latvijas izlase jau tikās 2004.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izslēgšanas spēlēs.

Latvijas futbola izlases kandidātu saraksts pārbaudes spēlēm pret Kataru un Turciju:

vārtsargi - Pāvels Doroševs ("Liepājas metalurgs"), Artūrs Vaičulis (Rīgas 'Daugava"), Jevgēņijs Nerugals (Daugavpils "Daugava");

aizsargi - Oskars Kļava (Baku AZAL, Azerbaidžāna), Kaspars Gorkšs ("Reading", Anglija), Deniss Ivanovs ("Baku", Azerbaidžāna), Nauris Bulvītis (Jūrmalas "Spartaks"), Vitālijs Maksimenko (Jovilas "Town", Anglija), Vitālijs Smirnovs ("Ventspils"), Vladislavs Gabovs ("Skonto"), Pāvels Mihadjuks (Rīgas "Daugava");

pussargi - Aleksandrs Fertovs, Ritvars Rugins, Alans Sineļņikovs (visi - "Skonto"), Igors Tarasovs, Jurijs Žigajevs (abi - "Ventspils"), Gļebs Kļuškins (Rīgas "Daugava"), Ivans Lukjanovs (Astrahaņas "Volgar-Gazprom", Krievija), Oļegs Laizāns (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija), Aleksejs Višņakovs (Kaļiņingradas "Baltika", Krievija);

uzbrucēji - Edgars Gauračs (Maskavas "Torpedo", Krievija), Valērijs Šabala ("Skonto").

LETA./Foto: Edijs Pālens/LETA