Daugaviņa "Bruins" vēl neiekļūst konferences finālā; vārtsargs Rasks muļkīgi kļūdās. VIDEO
Kaspars Daugaviņš turpina gaidīt savu iespēju, lai otrreiz tiktu laukumā Stenlija kausa izcīņā.
Hokejs
2013. gada 24. maijs, 09:39

Daugaviņa "Bruins" vēl neiekļūst konferences finālā; vārtsargs Rasks muļkīgi kļūdās. VIDEO

Jauns.lv

Pirmo neveiksmi Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla sērijas mačos ceturtdien cieta latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Bostonas "Bruins" komanda, kas izbraukumā ar 3:4 (0:0, 2:1, 1:2, 0:1) pagarinājumā piekāpās Ņujorkas "Rangers" vienībai.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Bruins" saglabāja vadību ar rezultātu 3-1. Nākamo reizi "Bruins" hokejistiem būs iespēja sēriju noslēgt savā labā sestdien Bostonā.

Daugaviņš, kurš bija piedalījies pēdējās divās regulārā čempionāta cīņās un pirmajā Stenlija kausa mačā, arī šoreiz nedevās laukumā.

Pēc nerezultatīvas pirmās trešdaļas, otrās spēles daļas pirmajā pusē precīzi meta "Bruins" hokejisti Neitans Hortons un Torijs Krugs, tomēr "Rangers" atbildēja ar Kārla Hāgelina un Dereka Stepana gūtajiem vārtiem. Cīņas 49.minūtē Tailers Segīns atguva vadību Bostonai, tomēr nepilnas divas minūtes vēlāk Braiens Boils atjaunoja neizšķirtu 3:3.

Šādi arī noslēdzās pamatlaiks un uzvarētāju nācās noskaidrot papildlaikā, kura astotajā minūtē pēc uzvarēta iemetiena izšķirošos vārtus guva Kriss Kreiders.

Īpaši muļķīgi "Bruins" komanda ielaida savus pirmos vārtus, kad rupju kļūdu pieļāva komandas vārtsargs Tūka Rasks.

Pirms tam konferences ceturtdaļfinālā "Bruins" ar 4-3 pārspēja Toronto "Maple Leafs" hokejistus, bet "Rangers" ar 4-3 uzvarēja Vašingtonas "Capitals" vienību.

Tāpat ceturtdien risinājās divas Rietumu konferences pusfināla spēles, kurās mājinieki izcīnīja "sausās" uzvaras.

Tā Detroitas "Red Wings" ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pieveica Čikāgas "Blackhawks" hokejistus un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar rezultātu 3-1.

Spēles vidū ar precīzu metienu izcēlās Jakubs Kindls, bet pēdējā minūtē ripu tukšos vārtus ieraidīja Daniels Klīrijs. Savukārt mājinieku vārtsargs Džimijs Hovards atvairīja visus 28 pretinieku metienus.

Savukārt pašreizējā līgas čempione Losandželosas "Kings" 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) pieveica Sanhosē "Sharks" hokejistus un sērijā panāca 3-2 savā labā.

Šajā cīņā precīzi meta Anže Kopitars un Vjačeslavs Voinovs, kā arī Džefs Kārters, kurš jau ieraidīja ripu tukšos vārtos. Savukārt "Kings" vārtu vīrs Džonatans Kviks atvairīja visus 24 pretinieku raidījumus, Stenlija kausa mačā "sausā" nostāvot jau septīto reizi savā karjerā.

"Kings" tika pie panākuma jau 13.mačā savā laukumā pēc kārtas.

Mača interesantākie momenti - video:

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA