Latvijas handbola izlase nospēlē neizšķirti ar Londonas olimpisko spēļu pusfinālisti Ungāriju
Rezultatīvākais Latvijas izlasē bija Aivis Jurdžs.
Citi sporta veidi
2013. gada 12. jūnijs, 21:52

Latvijas handbola izlase nospēlē neizšķirti ar Londonas olimpisko spēļu pusfinālisti Ungāriju

Jauns.lv

Latvijas vīriešu handbola izlase 2014.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā trešdien savā laukumā nospēlēja neizšķirti 25:25 (12:11) ar Ungārijas valstsvienību, kas pagājušā gada Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja ceturto vietu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ungārijas izlase šajā mačā vienīgo reizi vadībā bija pašā cīņas sākumā, bet atlikušajā laikā nespēja panākt neko vairāk par neizšķirtu.

Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar septiņiem gūtajiem vārtiem bija Aivis Jurdžs, bet piecas reizes precīzi meta Ģirts Lilienfelds.

Pirmos divus vārtus guva mājinieki, tomēr Ungārija izmantoja nopelnītos septiņu metru soda metienus, pirmajās desmit minūtēs realizējot trīs un pārņemot vadību ar rezultātu 4:3. Turpinājumā pirmajā puslaikā spēle ritēja līdzīgi, bet gandrīz visu laiku vadībā atradās Latvija, ungāriem tikai pāris reizes panākot neizšķirtu. Pēc 30 minūtēm Latvija atradās vadībā ar 12:11, tomēr lielāku pārsvaru liedza iegūt trīs nerealizētie soda metieni.

Otrā puslaika sākumā Latvijas izlase atkal ieguva divu vārtu pārsvaru (14:12). Viesi pāris reižu spēja panākt izlīdzinājumu, tomēr 46.minūtē Latvijas izlases kapteinis Margots Valkovskis jau izvirzīja mājiniekus vadībā ar 19:16. Latvijas izlase ilgstoši saglabāja vadību, tomēr trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām ungāri panāca 23:23.

85 sekundes pirms mača beigām Lilienfelds vēlreiz izvirzīja Latviju vadībā ar 25:24, tomēr trīs sekundes pirms cīņas beigām uz mājinieku vārtiem tika nozīmēts septiņu metru soda metiens, kuru realizēja Gābors Čāsārs un favorītiem panāca smagu neizšķirtu.

Vēl vienā šīs grupas piektās kārtas mačā šodien Slovākija uzņem Horvātijas izlasi.

Latvijas un Ungārijas vienību pirmajā tikšanās reizē pagājušā gada oktobrī Latvijas izlase izbraukumā piedzīvoja zaudējumu ar 25:32.

Kvalifikācijas ciklu Latvijas vienība noslēgs sestdien ar izbraukuma spēli Horvātijā.

Izlases kandidātu sarakstā iekļauti 17 spēlētāji, kuri pilnā sastāvā kopīgi trenējas kopš pirmdienas. Personisku iemeslu dēļ Latvijas valstsvienībai šajos mačos nepalīdzēs līnijas spēlētājs Uldis Lībergs. Tāpat mačā ar Ungāriju nevarēja piedalīties Andis Ērmanis no LSPA/NB SAN, bet valstsvienības mačiem pirmoreiz bija pieteikts viens no ASK/LU līderiem Artūrs Lazdiņš.

Latvija jau pirms šī mača bija zaudējusi cerības kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram.

Apakšgrupas kopvērtējumā tagad Ungārijai ir septiņi punkti piecās spēlēs, ar sešiem punktiem četros mačos seko Horvātija, Latvijai ir trīs punkti, bet Slovākijai ir divi punkti.

Lai izcīnītu trešo vietu, pēdējos mačos Latvijai ar Ungāriju un Horvātiju jācīnās labāk vai vienādām sekmēm ar slovākiem, ar kuriem savstarpējās spēlēs mums ir labāka gūto un zaudēto vārtu attiecība.

Šajā posmā komandas divu apļu turnīrā aizvadīs pa trim spēlēm savā laukumā un izbraukumā, bet Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī labākā no septiņām trešajā vietā palikušajām vienībām.

Finālturnīrs 2014.gadā no 14. līdz 26.janvārim notiks Dānijā.

Kā ziņots, pagājušā gada Londonas olimpiskajās spēlēs Horvātija izcīnīja bronzas godalgas, bet ungāru handbolisti palika ceturtie.

Latvijas vīriešu handbola izlases spēlētāju saraksts 2014.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlei ar Ungāriju: Helmuts Tihanovs, Aivis Jurdžs, Margots Valkovskis, Dainis Krištopāns, Ingars Dude, Jānis Pavlovičs, Armands Uščins, Austris Tuminskis, Ēriks Blūms, Oskars Arājs, Edgars Kukša, Ģirts Lilienfelds, Elvijs Borodovskis, Artūrs Kuģis, Evars Klešniks, Artūrs Lazdiņš.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA